Англійське печиво дома
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі рецепт традиційного англійського печива. Це просте в приготуванні печиво в Англії зазвичай готують на недільний сніданок.
У моїх дітей недавно полюбився новий улюблений недільний сніданок - англійське печиво. На щастя, готується англійське печиво досить-таки просто, тому по неділях з задоволенням займаюся кондитерським справою. Печиво дуже добре йде з молоком, джемом або медом - відмінний сніданок в англійському стилі, як на мене.
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло (нарізане кубиками) - 1 Склянка (трошки залишити для змащування)
- Бавовна - 1, 5 склянки
Змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти.
Додаємо кубики холодного масла.
Перетираем в крошку.
Заливаємо маслом.
Гарненько перемішуємо за допомогою вилочки.
Перекладаємо суміш на присипану борошном робочу поверхню і замішуємо тісто.
Формуємо з тіста корж товщиною близько 4 см, з неї вирізаємо печива діаметром 5-6 см.
Деко застилає пергаментним папером, викладаємо на нього печиво.
Випікаємо 22-25 хвилин при 200 градусах. Печиво має набути золотистий відтінок і суттєво піднятися.
Змащуємо готове печиво розтопленим вершковим маслом (по бажанню).
Печиво готове! Злегка охолоджуємо і подаємо з варенням, джемом або медом.