Американський торт
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт американського торта, досить простого в приготуванні. При цьому він дуже ніжний, в міру вологий і дуже смачний. Відмінна домашня випічка до чаю, кава, kompotu.
Мій американський торт приготований за мотивами відомого "божевільного пирога" . Торт виходить дуже недорогим і дуже смачним. Та й не жирним. У ньому немає вершкового масла, сметани або вершків. Готується дуже просто, але час буде потрібно. М'який, пишний і дуже смачний торт підійде до столу в будні і свята.
- Борошно пшеничне - 220 грам
- Какао - порошок - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 300 грам(200 грам - в тісто, 100 грам - в вершках)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Соняшникова олія - 80 мілілітрів(rafinirovannoe)
- Вода холодна - 250 мілілітрів
- Молоко - 400 мілілітрів
- Жовтки яєчні - 3 штуки
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 5 грам (в вершках)
- Шоколад - 100 грам
- Оцет - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти для приготування американського торта.
У глибоку миску насипте просіяне борошно.
Додайте просіяний через сито какао-порошок.
Потім цукровий пісок.
Додайте соду.
Перемішайте всі сухі інгредієнти.
Налийте рафіновану соняшникову олію.
Влийте воду і оцет.
Ретельно перемішайте тісто.
Викладіть тісто у форму для випічки з пекарської папером.
Випікайте корж в духовці при температурі 170-175 градусів 45-50 хвилин. Готовність перевіряйте сухий паличкою.
Зваріть заварний крем. У каструлю налийте молоко і поставте на плиту.
У мисочці змішайте яєчні жовтки, цукор і крохмаль. Грудочок не повинно бути.
Коли молоко почне закипати, влийте суміш жовтків, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи, доведіть крем до загустіння протягом декількох хвилин. Додайте ванільний цукор і охолодіть крем.
Випечений корж остудіть, розріжте на три частини вздовж і змастіть перший і другий корж кремом.
Розтопіть шоколад, попередньо додавши в нього 2-3 столові ложки молока. Змастіть їм верх і боки торта. Поставте торт в холод на годину. Після за допомогою кулінарного мішка прикрасьте верх торта шоколадом.
Американський торт готовий. Подавайте до столу.