Желе з фруктами
(покроковий рецепт з фото)
Желе з фруктами можна подати у вигляді маленьких "тістечок" або торт. Фрукти для десерту підійдуть будь-які - виноград, апельсини, яблука, груші, сливи та ін. Вид желе з фруктами залежить і від форми.
Желе з фруктами виглядає шикарно. Особливо, якщо ви потрудіться з укладанням фруктів. Желе можна залити і різнокольоровими шарами, для цього використовуйте сік різного кольору. В желе красиво виглядають цитрусові, яблука, груші, виноград. Їх потрібно добре промити, просушити, очистити від шкурок і кісточок. Желе з фруктами подавайте з морозивом або збитими вершками. Із зазначеного в рецепті кількості інгредієнтів вийде 600 г желе.
Як приготувати желе з фруктами?
1. Фрукти промийте і наріжте кубиками. Виноградини можна розрізати навпіл і вирізати кісточки. З часточок апельсина бажано зняти шкуру і, звичайно, вибрати кісточки. Красиво в желе виглядають тонко нарізані часточки яблук. Якщо під рукою є сезонні ягідки, додайте і їх.
2. Столову ложку желатину залийте склянкою холодної кип'яченої води. Желатин повинен постояти не менше 20 хвилин і розбухнути.
3. Набряклий желатин вилийте в каструлю з соком, я використовую яблучний, але підійде будь-який. Розігрійте на вогні, помішуючи, щоб желатин остаточно розчинився. Чи не кип'ятіть!
4. Сік з желатином остудіть до кімнатної температури.
5. Фрукти викладіть у форму (можна її змочити або змастити вершковим маслом). Залийте соком з желатином і поставте в холодильник на півтори години. Якщо хочете, щоб фрукти не спливли і красиво трималися на різних рівнях, заливайте їх поступово, шарами.
Приємного апетиту і яскравого свята!
- Желатин - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 Склянка
- Сік - 400 грам
- Фрукти - - За смаком
Як приготувати желе з фруктами?
1. Фрукти промийте і наріжте кубиками. Виноградини можна розрізати навпіл і вирізати кісточки. З часточок апельсина бажано зняти шкуру і, звичайно, вибрати кісточки. Красиво в желе виглядають тонко нарізані часточки яблук. Якщо під рукою є сезонні ягідки, додайте і їх.
2. Столову ложку желатину залийте склянкою холодної кип'яченої води. Желатин повинен постояти не менше 20 хвилин і розбухнути.
3. Набряклий желатин вилийте в каструлю з соком, я використовую яблучний, але підійде будь-який. Розігрійте на вогні, помішуючи, щоб желатин остаточно розчинився. Чи не кип'ятіть!
4. Сік з желатином остудіть до кімнатної температури.
5. Фрукти викладіть у форму (можна її змочити або змастити вершковим маслом). Залийте соком з желатином і поставте в холодильник на півтори години. Якщо хочете, щоб фрукти не спливли і красиво трималися на різних рівнях, заливайте їх поступово, шарами.
Приємного апетиту і яскравого свята!