Зелений салат
(покроковий рецепт з фото)
Нарешті стала дозрівати свіжа зелень. А це значить, що пора готувати вітамінні салатики. Подивіться, як приготувати зелений салат на основі капусти калі, зеленого горошку, брокколі і огірка.
Цей салат шалено корисний. По суті, всі його інгредієнти досить нейтральні за смаком. Але пікантності тут надає гострий часничок. До речі, його кількість можете варіювати на свій смак. Мені вистачає 2 зубчики.
Я обожнюю сервірувати цей салат на білих тарілках, на гаряче подаючи запечену червону рибку. Дуже красиве і корисне блюдо.
- Капуста калі - 1 пучок
- Стебло селери - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука (зелений)
- Цукіні - 0, 5 штуки
- Огірок - 1 штука
- Брокколі - 100 грам (суцвіття)
- Пророщений крес-салат - 2 Ст. Ложки
- Зелений горошок - 150 грам
- Часник - 2 зубчики
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1
Насамперед добре вимийте і просушіть всі овочі. Капусту калі порвіть руками і киньте на дно великої миски.
2
Корінь селери і болгарський перець наріжте дрібно, огірок - куржочкамі, цукіні - невеликими кубиками.
3
Змішайте всі нарізані овочі, додайте зелений горошок (у мене розморожений), подрібніть через прес часник.
4
Заправте салат олією, покладіть сіль, перець, крес-салат. Все добре перемішайте і відразу подавайте до столу.