Зелений чай з женьшенем
(покроковий рецепт з фото)
Як і Люби стіл, чаювання не любить поспішності. Рецепт чаю, яким я поділюся нижче, володіє цією якістю на 100%. Зелений чай з женьшенем готується нешвидко і пити його необхідно не поспішаючи.
У чаю дуже виражений гіркуватий присмак, його подають теплим, з солодкими сухофруктами. Варто відзначити, що це не щоденний напій, адже корінь женьшеню має лікувальні властивості, тому вживання такого чаю необхідно контролювати.
- Корінь женьшеню - 20 грам (сухий)
- Вода - 1 літр
- Імбир - 20 грам
- Цукор - 100 грам
- Зелений чай - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Корінь женьшеню ретельно промийте, видаліть забруднені місця. Покладіть в каструлю і залийте водою. Варіть на слабкому вогні 2 годину.
По закінченню часу, відвар зніміть з вогню.
Витягніть женьшень і розберіть на волокна або розріжте на шматочки. Корінь імбиру почистіть і наріжте довільно. Опустіть все в відвар. Поставте на повільний вогонь ще на 30 хвилин.
За цей час заваріть зелений чай, в чайник засипте зелений чай, залийте гарячою водою, через 3 хвилини злийте і залийте знову гарячою водою. Залиште настоюватися.
Коли відвар буде готовий, штам его.
Додайте цукор. Поверніть на вогонь і нагрівайте, поки цукор не розчиниться. Після зніміть з вогню.
Перелийте в піалу або чашку.
Зелений чай з женьшенем подають розлив по піалах або чашках в співвідношенні 1:1 з сухофруктами. Приємного чаювання!