Зелений чай з грибом рейши
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім як приготувати зелений чай з грибом рейши. Це цілющий чай з широким набором вітамінів різних груп і антиоксидантів. Вживають його як тонізуючий напій.
Пити такий чай можна не більше трьох разів на день. Якщо ви хочете використовувати його не як лекарстово, а просто як тонізуючий напій, то досить і одного разу в день. Приймати чай з грибом рейши краще не більше семи днів поспіль, інакше він може перенаситити організм деякими мікроелементами, що вже не дуже корисно.
- Чай зелений листовий - 2 чайних ложки
- Гриба Рейши - 1 грам
- Вода - 800 мілілітрів
Для початку потрібно заварити звичайний зелений чай без будь-яких смакових або ароматичних добавок. Нам потрібно отримати міцну заварку, тому 2 чайні ложки залийте 100 мл окропу, накрийте чашку блюдцем. Дайте заварці настоятися.
Гриба Рейши - це дуже насичений вітамінами продукт. Тому його потрібно зовсім мало, щоб заварити насичений чай. За допомогою точних кухонних ваг відміряйте один грам гриба.
Тепер в каструлі потрібно підігріти 700 мл чистої води. Коли вона стане гарячою, до кипіння, потрібно покласти туди гриб. Варити його потрібно цілу годину. За цей час вода значно впоратися, а в каструлі залишиться концентрований напій.
Змішайте воду, в якій варився гриб з заваркою зеленого чаю. Фільтрувати чай через ситечко і розлийте по гурткам. Вживати його потрібно злегка теплим, але не гарячим.