Зелений борщ з щавлем
(покроковий рецепт з фото)
Зелені щи з щавлем - класичне, традиційне блюдо, яке дуже популярно в багатьох слов'янських країнах, де росте свіжий щавель. Дуже смачний, наваристий і корисний гарячий супчик виходить.
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати зелений борщ з щавлем, мій рецепт - для вас. Рецепт дуже простий, розбереться навіть новачок. Щи за цим рецептом виходять дуже наваристими, оскільки готуються вони на м'ясі. Втім, ви можете рецепт зелених щей з щавлем має на увазі і варіант з овочевим бульйоном, тому якщо ви хочете більш легких щей - м'ясо з рецепта виключайте і готуйте на овочах. Взагалі, експериментуйте - в приготуванні щей це вітається
Як приготувати зелений борщ з щавлем, покроковий рецепт:
1. Основу для щей робимо, як зазвичай, - велику каструлю з водою ставимо на вогонь, і додаємо в неї дрібно нарізану яловичину. Під кришкою залишаємо до закипання.
2. Коли вода закипить, вогонь зробимо мінімальним, знімаємо піну. Солимо, перчимо і додаємо дрібно нарізану цибулю.
3. Варимо це все не більше півгодини.
4. Поки бульйон підходить, дрібно шаткуємо щавель.
5. В окремій каструльці тепер розтоплюємо вершкове масло, і тушкуємо в ньому нашатковану щавель пару хвилин, а потім туди ж вливаємо сметану. Дуже добре все розмішуємо, і переливаємо в наш бульйон.
6. Регулюємо щі на сіль і перець, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Готово! Подавати в гарячому вигляді. Смачного!
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Щавель - 600 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Крем - 0.5 склянки
- Вода - 3 L
Як приготувати зелений борщ з щавлем, покроковий рецепт:
1. Основу для щей робимо, як зазвичай, - велику каструлю з водою ставимо на вогонь, і додаємо в неї дрібно нарізану яловичину. Під кришкою залишаємо до закипання.
2. Коли вода закипить, вогонь зробимо мінімальним, знімаємо піну. Солимо, перчимо і додаємо дрібно нарізану цибулю.
3. Варимо це все не більше півгодини.
4. Поки бульйон підходить, дрібно шаткуємо щавель.
5. В окремій каструльці тепер розтоплюємо вершкове масло, і тушкуємо в ньому нашатковану щавель пару хвилин, а потім туди ж вливаємо сметану. Дуже добре все розмішуємо, і переливаємо в наш бульйон.
6. Регулюємо щі на сіль і перець, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Готово! Подавати в гарячому вигляді. Смачного!