Рецепт Зелений борщ з щавлем фото

Зелений борщ з щавлем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Щавель
ПП рецепти
На обід , Корисний обід
Супи , Щи
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 50 хв.

Зелені щи з щавлем - класичне, традиційне блюдо, яке дуже популярно в багатьох слов'янських країнах, де росте свіжий щавель. Дуже смачний, наваристий і корисний гарячий супчик виходить.

Опис приготування:

Якщо ви ще не знаєте, як приготувати зелений борщ з щавлем, мій рецепт - для вас. Рецепт дуже простий, розбереться навіть новачок. Щи за цим рецептом виходять дуже наваристими, оскільки готуються вони на м'ясі. Втім, ви можете рецепт зелених щей з щавлем має на увазі і варіант з овочевим бульйоном, тому якщо ви хочете більш легких щей - м'ясо з рецепта виключайте і готуйте на овочах. Взагалі, експериментуйте - в приготуванні щей це вітається

Як приготувати зелений борщ з щавлем, покроковий рецепт:

1. Основу для щей робимо, як зазвичай, - велику каструлю з водою ставимо на вогонь, і додаємо в неї дрібно нарізану яловичину. Під кришкою залишаємо до закипання.

2. Коли вода закипить, вогонь зробимо мінімальним, знімаємо піну. Солимо, перчимо і додаємо дрібно нарізану цибулю.

3. Варимо це все не більше півгодини.

4. Поки бульйон підходить, дрібно шаткуємо щавель.

5. В окремій каструльці тепер розтоплюємо вершкове масло, і тушкуємо в ньому нашатковану щавель пару хвилин, а потім туди ж вливаємо сметану. Дуже добре все розмішуємо, і переливаємо в наш бульйон.

6. Регулюємо щі на сіль і перець, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

Готово! Подавати в гарячому вигляді. Смачного!


  • Яловичина - 500 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Щавель - 600 грам
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 0.5 склянки
  • Вода - 3 L
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати зелений борщ з щавлем, мій рецепт - для вас. Рецепт дуже простий, розбереться навіть новачок. Щи за цим рецептом виходять дуже наваристими, оскільки готуються вони на м'ясі. Втім, ви можете рецепт зелених щей з щавлем має на увазі і варіант з овочевим бульйоном, тому якщо ви хочете більш легких щей - м'ясо з рецепта виключайте і готуйте на овочах. Взагалі, експериментуйте - в приготуванні щей це вітається

Як приготувати зелений борщ з щавлем, покроковий рецепт:

1. Основу для щей робимо, як зазвичай, - велику каструлю з водою ставимо на вогонь, і додаємо в неї дрібно нарізану яловичину. Під кришкою залишаємо до закипання.

2. Коли вода закипить, вогонь зробимо мінімальним, знімаємо піну. Солимо, перчимо і додаємо дрібно нарізану цибулю.

3. Варимо це все не більше півгодини.

4. Поки бульйон підходить, дрібно шаткуємо щавель.

5. В окремій каструльці тепер розтоплюємо вершкове масло, і тушкуємо в ньому нашатковану щавель пару хвилин, а потім туди ж вливаємо сметану. Дуже добре все розмішуємо, і переливаємо в наш бульйон.

6. Регулюємо щі на сіль і перець, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

Готово! Подавати в гарячому вигляді. Смачного!

Схожі рецепти