Рецепт Здобні булочки в стилі краффін фото

Здобні булочки в стилі краффін
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Какао, Яйця
ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень, Від 3 років
Випічка, Солодке, Булочки

Пишні і ніжні булочки, з красивим мармуровим малюнком і слоистостью. Їх так приємно потроху розкручувати і є, запиваючи гарячим чаєм!


Це не краффіни в класичному розумінні. Просто повітряне здобне тісто, складене, раскатанное і сфорязикнное схожим чином. Це рецепт для тих, хто просто любить возитися з ніжним, податливим і слухняним дріжджовим тестом.

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Жовтки - 3 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне в / сорт - 3 склянки (по 250 мл)
  • Манна крупа - 2 Ст. Ложки
  • Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Ванілін - 1 щіпка
здобні булочки в стилі краффін - фото крок 1
Змішайте в глибокій мисці тепле молоко з жовтками, цукром і вершковим маслом.
здобні булочки в стилі краффін - фото крок 2
Просійте зверху борошно з манкою, сіллю і ваніліном, додайте дріжджі. Перемішайте все лопаткою до густоти. Розділіть масу на дві нерівні частини.
здобні булочки в стилі краффін - фото крок 3
Більшу частину вимісити, підливаючи ложку масла і трохи присипаючи борошном, до освіти пружного тіста, відстає від рук і миски. Затягніть миску плівкою і поставте в тепле місце для підйому.
здобні булочки в стилі краффін - фото крок 4
Другу частину також вимісити, підсипали какао-порошок замість борошна. Затягніть плівкою і приберіть для підйому.
здобні булочки в стилі краффін - фото крок 5
Тісто має збільшиться втричі, тоді його можна обробляти.
здобні булочки в стилі краффін - фото крок 6
Розкачайте світле тісто в пласт не товще 1 см. Зверху викладіть так само розкачане тісто з какао.
здобні булочки в стилі краффін - фото крок 7
Складіть тісто в чотири рази уздовж, потім так само складіть поперек.
здобні булочки в стилі краффін - фото крок 8
Вийде товстий рулет. Розплющите його і знову розкачайте в пласт.
здобні булочки в стилі краффін - фото крок 9
Поверніть пласт рулетом і наріжте на рівні шматки.
здобні булочки в стилі краффін - фото крок 10
Далі можна просто викласти рулети на лист і випікати. Можна розгорнути шматочки і знову загорнути їх з двох країв назустріч один одному. Вийдуть симпатичні булочки-плюшки.
здобні булочки в стилі краффін - фото крок 11
А можна ще раз розкачати шматочки в пласт, ще раз звернути щільними рулетиками, надрізати рулетики уздовж майже до кінця, потім загорнути обидві половини по колу, формуючи високу булочку, і укласти у формочки-рамекени. Зайва метушня піде тесту тільки на користь, воно стане більш пухнастим і еластичним.
здобні булочки в стилі краффін - фото крок 12
Накрити сфорязикні булочки рушником і дати расстояться хвилин 15. Потім поставити в духовку, розігріту до 80 градусів, плеснув на дно півсклянки гарячої води. Нехай булочки ще підійдуть з парою. Потім випікати при 200 градусах до готовності. Гарячі булочки зняти з листа або вийняти з формочок. Викласти на покриту лляним рушником дошку і накрити зверху теж рушником - нехай остигають.
здобні булочки в стилі краффін - фото крок 13
При подачі щедро посипати булочки цукровою пудрою.

Схожі рецепти