Здобне печиво на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне, ніжне й ароматне печиво на сметані. Готується просто і з доступних продуктів. Неодмінно спробуйте!
Приготувати здобне печиво на сметані дуже просто, а ось результат вас приємно здивує. Ніжне, ароматне - така домашня випічка безумовно сподобається всім. Спеції можна додавати за смаком, також до тесту можна для більшого аромату додати цедру лимона або апельсина. Олія, по бажанню, замінити маргарин, в будь-якому випадку буде смачно!
- Вершкове масло - 100 грам (топлене)
- Яйце - 1 штука
- Крохмаль - 20 грам
- Борошно - 300 грам
- Крем - 150 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Ванілін - 1 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 щіпка
Підготуйте всі інгредієнти.
Розтопити вершкове масло. Додайте до нього цукор і перемішайте.
Додайте сметану, яйце, сіль і спеції.
Перемішайте, додайте крохмаль і розпушувач.
Всипте борошно. Муки може піти трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті, тому додавайте її частинами.
Замісити м'яке тісто. Загорніть його в плівку і залиште на 20-30 хвилин.
Потім розкачати тісто в пласт товщиною близько 5 мм і виріжте печиво, використовуючи будь-які сподобалися формочки.
Перекладіть печиво на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком, і випікайте при 210 градусах близько 10-15 хвилин.
Здобне печиво на сметані готове. З чаєм, кави або молоком - дуже смачно! Якщо зберігати випічку в банку або пакеті, то навіть через кілька днів печиво буде все таким же м'яким і ароматним.
Смачного!