Запіканка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Осінньою порою якраз починається збір яблук, і якщо у вас їх дуже багато і ви не знаєте, що з ними робити, то пропоную подивитися, як приготувати запіканку з яблуками. Виходить вона дуже ніжною.
Запечені яблука не тільки смачні, але і дієтичні. Така запіканка виходить дуже смачною, з легкої і ніжною текстурою і приємним яблучним ароматом. Можна зробити запіканку з цільних часточок, зі шматочків або подрібненого яблука на тертці, все залежить від ваших побажань. Запіканку можна прикрасити вершковим або заварним кремом, цукровою пудрою.
- Сир - 400 грам
- Яблука - 4-5 штук
- Яйце - 2 штуки
- Цукровий пісок - 5 Ст. Ложок
- Манна крупа - 5 Ст. Ложок
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20 грам
- Крем - 50 мілілітрів
1. Сир я беру нежирний і сухий, всипав його в миску, додаю до нього цукор, манну крупу, вбиваю яйца, все перемішую.
2. Яблука мою і очищаю від шкірки, розрізаю кожне, вичищаю насіння, а потім подрібнюю їх на тертці. Додаю їх у сирну масу, перемішую до однорідної консистенції.
3. Форму для запікання застилаю пергаментом, потім змащую шматочком вершкового масла і посипаю панірувальними сухарями. Викладаю в неї отриману масу, відправляю її в розігрітий до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Після цього дістаю запіканку, змащую її сметаною і ставлю ще на 15-20 хвилин.
4. Через покладений час вимикаю духову шафу, але запіканку не дісталося, а залишаю на 10 хвилин, після цього готову запіканку розрізаю відразу, прикрашаю часточками яблука і подаю.