Запіканка з кольорової капусти в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Проста в приготуванні, смачна і ситна запіканка, яку легко можна приготувати на обід або вечерю. Якщо вам не подобається кольорова капуста, спробувавши цю запіканку, ви зміните свою думку про неї.
Вам не подобаються страви з цвітної капусти? Я думаю, що після того як ви спробуєте цю смачну запіканку, думка про цвітній капусті у вас зміниться. Смачне і ситне блюдо готується дуже легко, ви зможете нагодувати сім'ю запіканкою в обід або приготувати її до вечері. Перед вами докладний рецепт з фото, в якому розказано і показано, як приготувати запіканку з кольорової капусти в духовці. Готуємо і насолоджуємося смачним блюдом.
- Кольорова капуста - 600-700 грам
- Яйця - 4 штуки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сир твердий - 170 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вода - 200 мілілітрів
- Кріп - 1 Ст. Ложка (свіжий або сушений, подрібнений)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(1 - відварити капусту, 0, 5 - для заливки)
Цвітну капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо в підсоленій воді хвилин 5 після закипання.
Відварену капусту охолоджуємо.
Сир натираємо на крупній тертці або середньої.
Змішуємо сметану, яйця, борошно, додаємо сіль і перець.
Тепер додамо воду, подрібнений кріп і трохи більше половини натертого сиру. І розмішуємо все до однорідності.
Форму для запікання застилає пергаментом і викладаємо капусту.
Заливаємо капусту сумішшю, посипаємо сиром, що залишився.
І запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 30. Перевіряємо готовність страви в центрі, готова запіканка повинна бути пружною.