Запіканка овочева з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка овочева з сиром - це смачне і корисне блюдо. Овочі виходять дуже ніжними. А зметана заливка з сиром дозволяє домогтися хрусткої і красивою скоринки зверху. Обов'язково спробуйте!
Основою цього рецепта служать овочі, а саме - кабачок і моркву. Вони дуже корисні для здоров'я, а при запіканні виходять ніжними і ароматними. Сирно-сметанний заливка відмінно доповнює овочі, дозволяючи їм "схопитися" в процесі приготування. Щоб дізнатися, як приготувати запіканку овочеву з сиром, просто прочитайте цей рецепт.
- Морква - 1 штука (велика)
- Кабачки - 150 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Крем - 50 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сир твердий - 60 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
Морква очистіть від шкірки і вимийте. Кабачок також промийте під водою і обріжте у нього краю з двох сторін. Наріжте овочі тонкими довгими слайсами. Це можна зробити за допомогою спеціальної терки або ж Овочечистка.
Форму для запікання змастіть рослинною олією. Потім викладіть в неї слайси моркви і кабачка, чергуючи їх між собою так, щоб вийшло щось на зразок троянди.
У глибоку тарілку, миску або піалу вбийте сирі курячі яйця. Додайте до них солі і перець, ретельно збийте яйця до однорідної маси за допомогою вилки або віночка.
До яйцям додайте сметану. Вона може бути як жирною, так і зі зниженим вмістом жирів. Натріть на дрібній тертці будь-який твердий сир. Додайте його до решти інгредієнтів і ретельно все перемішайте.
Залийте отриманою масою овочі в формі. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів, поставте в неї форму з овочами і запікайте сорок хвилин. Подавайте запіканку гарячою.