Рецепт Запіканка картопляна з рибними консервами фото

Запіканка картопляна з рибними консервами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Картопля , Рибні консерви
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Для цієї страви я буду використовувати горбушу, але можна взяти і сардину, мандрувати, sardinellu.

Опис приготування:

Картопля попередньо відваріть. Потім поріжте кружечками і викладіть на застелений фоьгой деко. На картоплю викладіть суміш рибної консерви зі сметаною, зверху - сир. Запікайте в духовці 10-15 хвилин.

  • Картопля - 6 штук
  • Горбуша консервована в банках - 1 штука
  • Сир твердий - 200 грам
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
запіканка картопляна з рибними консервами - фото крок 1
Картоплю відварити в мундирі. Остудити повністю, очистити. Нарізати кружками. Форму для запікання застелити фольгою, змазати маслом. Укласти картопляні кола щільно в 1 шар.
запіканка картопляна з рибними консервами - фото крок 2
Рибну консерву перекласти в миску. Видалити великі хребтові кістки. Додати сметану і перемять все виделкою. Отриману масу розкласти поверх картоплі.
запіканка картопляна з рибними консервами - фото крок 3
На великій тертці натріть твердий сир. Посипте їм запіканку. Додати сіль, поперчіть. Розігрійте духовку до 200 градусів.
запіканка картопляна з рибними консервами - фото крок 4
Запіканка буде в духовці від 10 до 15 хвилин. Час запікання залежить від ваших бажань. Сир розплавиться і можна подавати.
Подайте запіканку з овочевим салатом або просто з огірочком.

Схожі рецепти