Запіканка картопляна з рибними консервами
(покроковий рецепт з фото)
Для цієї страви я буду використовувати горбушу, але можна взяти і сардину, мандрувати, sardinellu.
Картопля попередньо відваріть. Потім поріжте кружечками і викладіть на застелений фоьгой деко. На картоплю викладіть суміш рибної консерви зі сметаною, зверху - сир. Запікайте в духовці 10-15 хвилин.
- Картопля - 6 штук
- Горбуша консервована в банках - 1 штука
- Сир твердий - 200 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Картоплю відварити в мундирі. Остудити повністю, очистити. Нарізати кружками. Форму для запікання застелити фольгою, змазати маслом. Укласти картопляні кола щільно в 1 шар.
Рибну консерву перекласти в миску. Видалити великі хребтові кістки. Додати сметану і перемять все виделкою. Отриману масу розкласти поверх картоплі.
На великій тертці натріть твердий сир. Посипте їм запіканку. Додати сіль, поперчіть. Розігрійте духовку до 200 градусів.
Запіканка буде в духовці від 10 до 15 хвилин. Час запікання залежить від ваших бажань. Сир розплавиться і можна подавати.
Подайте запіканку з овочевим салатом або просто з огірочком.
Подайте запіканку з овочевим салатом або просто з огірочком.