Запечені сардини
(покроковий рецепт з фото)
Всім звичні сардини в не зовсім звичній обробці: простий рецепт приготування запечених сардин з помідорами і фенхелем знадобиться кожній господині. Дивимося прямо зараз!
Для приготування запечених сардин беремо 12 невеликих рибок, один фенхель і зелень за смаком. Запікати можна в духовці, в аерогрилі і навіть на мангалі. Багато спецій нам не знадобиться: солі, перцю і цедри лимона буде досить. Дуже добре така рибка поєднується з обсмаженою хлібом. Дивимося рецепт.
- Помідори черрі - 700 грам
- Фенхель - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Пучок салату - 1 штука
- Оливкова олія - 40 мілілітрів
- Сардини - 12 штук
- Сіль, перець - За смаком
- Хліб - 5 скибочок
Сардини помийте, розріжте по черевця, приберіть нутрощі.
Переверніть рибу шкірою вгору, розпластайте, натисніть зверху по центру плоскою стороною ножа - і видаліть хребет, зберігши хвостик. Потім посолити і poperčite.
У невеликій сотейник влийте 1 ст. Ложку оливкової олії, приправити сіллю, поперчіть і викладіть рибу спинкою вгору.
Натріть цедру лимона.
Фенхельпоріжте тонкою соломкою, викладіть на сардини, посипте цедрою, додайте зелень за смаком.
Приправити сіллю і poperčite, викладіть зверху добре вимиті помідори черрі.
Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Готові запечені сардини можете подавати на підсмажених скибочках хліба з листям салату і помідорами. Смачного!