Рецепт Запечені сардини фото

Запечені сардини
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Сардина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 25 хв.

Всім звичні сардини в не зовсім звичній обробці: простий рецепт приготування запечених сардин з помідорами і фенхелем знадобиться кожній господині. Дивимося прямо зараз!

Опис приготування:

Для приготування запечених сардин беремо 12 невеликих рибок, один фенхель і зелень за смаком. Запікати можна в духовці, в аерогрилі і навіть на мангалі. Багато спецій нам не знадобиться: солі, перцю і цедри лимона буде досить. Дуже добре така рибка поєднується з обсмаженою хлібом. Дивимося рецепт.

  • Помідори черрі - 700 грам
  • Фенхель - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Пучок салату - 1 штука
  • Оливкова олія - 40 мілілітрів
  • Сардини - 12 штук
  • Сіль, перець - За смаком
  • Хліб - 5 скибочок
запечені сардини - фото крок 1
Сардини помийте, розріжте по черевця, приберіть нутрощі.
запечені сардини - фото крок 2
Переверніть рибу шкірою вгору, розпластайте, натисніть зверху по центру плоскою стороною ножа - і видаліть хребет, зберігши хвостик. Потім посолити і poperčite.
запечені сардини - фото крок 3
У невеликій сотейник влийте 1 ст. Ложку оливкової олії, приправити сіллю, поперчіть і викладіть рибу спинкою вгору.
запечені сардини - фото крок 4
Натріть цедру лимона.
запечені сардини - фото крок 5
Фенхельпоріжте тонкою соломкою, викладіть на сардини, посипте цедрою, додайте зелень за смаком.
запечені сардини - фото крок 6
Приправити сіллю і poperčite, викладіть зверху добре вимиті помідори черрі.
запечені сардини - фото крок 7
Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин.
запечені сардини - фото крок 8
Готові запечені сардини можете подавати на підсмажених скибочках хліба з листям салату і помідорами. Смачного!

Схожі рецепти