Запечена капуста з гремолатой
(покроковий рецепт з фото)
Просту, відносно недорогу і досить оригінальну закуску хочу запропонувати вам на замітку. Покажу, як зробити запечену капусту апетитно і дійсно дуже смачно. Спробувати варто!
Гремолатою - це суміш часнику, зелені і цедри лимона. Я пропоную доповнити її ще смаженим беконом і жменею горішків, буде дуже здорово. Якщо хочете дізнатися, як приготувати запечену капусту з гремолатой, не проходьте повз! Класний рецепт як раз перед вами
- Капуста - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Бекон - 100 грам
- Петрушка - 3 Ст. Ложки
- Часник - 1/2 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 1/2 Ст. Ложки
- Мигдаль - 3/4 склянки
1. Капусту вимийте, обсушити, при необхідності видаліть верхні листи. Наріжте ось такими середніми кружечками.
2. Змастіть оливковою олією, присипте сіллю і перцем, викладіть на деко. Надішліть капусту в розігріту до 200 градусів духовку.
3. Запікайте хвилин 20, потім переверніть і ще 15-20 хвилин підрум'яньте з іншого боку.
4. У невеликій мисці з'єднайте смажений бекон, подрібнений мигдаль, петрушку, цедру лимона, трохи солі і перцю. Це буде наша гремолатою.
5. Присипте нею готову капусту, за бажанням додайте ще трохи тертого сиру і подавайте блюдо гарячим до столу.
Смачного!
Смачного!