Рецепт Запечена капуста з гремолатой фото

Запечена капуста з гремолатой
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Просту, відносно недорогу і досить оригінальну закуску хочу запропонувати вам на замітку. Покажу, як зробити запечену капусту апетитно і дійсно дуже смачно. Спробувати варто!

Гремолатою - це суміш часнику, зелені і цедри лимона. Я пропоную доповнити її ще смаженим беконом і жменею горішків, буде дуже здорово. Якщо хочете дізнатися, як приготувати запечену капусту з гремолатой, не проходьте повз! Класний рецепт як раз перед вами

  • Капуста - 1 штука
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і перець - За смаком
  • Бекон - 100 грам
  • Петрушка - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 1/2 Ст. Ложки
  • Цедра лимону - 1/2 Ст. Ложки
  • Мигдаль - 3/4 склянки
запечена капуста з гремолатой - фото крок 1
1. Капусту вимийте, обсушити, при необхідності видаліть верхні листи. Наріжте ось такими середніми кружечками.
запечена капуста з гремолатой - фото крок 2
2. Змастіть оливковою олією, присипте сіллю і перцем, викладіть на деко. Надішліть капусту в розігріту до 200 градусів духовку.
запечена капуста з гремолатой - фото крок 3
3. Запікайте хвилин 20, потім переверніть і ще 15-20 хвилин підрум'яньте з іншого боку.
запечена капуста з гремолатой - фото крок 4
4. У невеликій мисці з'єднайте смажений бекон, подрібнений мигдаль, петрушку, цедру лимона, трохи солі і перцю. Це буде наша гремолатою.
запечена капуста з гремолатой - фото крок 5
5. Присипте нею готову капусту, за бажанням додайте ще трохи тертого сиру і подавайте блюдо гарячим до столу.
Смачного!

Схожі рецепти