Брюссельська капуста запечена
(покроковий рецепт з фото)
Брюссельська капуста запечена хороша з будь-яким гарніром. Готується вона з сиров'яленому шинкою (прошутто), тому виходить ситної і незвичайної! Блюдо для справжніх гурманів.
Якщо ви хочете здивувати своїх близьких або просто порадувати себе - це блюдо для вас! Готується воно легко і швидко. Подається з будь-яким гарніром. Або може саме послужити заміною будь-якому салату. Але можна вживати таке блюдо і в чистому вигляді. У брюссельській капусті дуже багато вітамінів, тому це блюдо є ще й енергетично цінним для вашого організму! Бажаю вам приємного апетиту!
- Брюссельська капуста - 500 грам
- Сиров'ялена шинка (прошутто) - 200 грам
- Luk-salotų - 1 штука (цибулина середнього розміру)
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Наріжте прошутто пластинами середньої величини.
Наріжте цибулю кільцями.
Промийте брюссельську капусту і відріжте хвостики.
Спершу обсмажте прошутто з цибулею. Поки цибуля не підрум'яниться.
Висипати брюссельську капусту до прошутто і прожарьте все разом. (хвилини 2-3).
Рум'яну брюссельську капусту разом з прошутто і цибулею помістіть в духовку на кілька хвилин (до 10). Можете діставати і насолоджуватися вишуканим обідом!