Заливний пиріг зі сливами
(покроковий рецепт з фото)
Заливні пироги - це моє кохання! Ніяких клопотів з випічкою і часом вона виходить смачніше, ніж складні Тарту! Та й зізнатися чесно, діти теж їдять їх з великим задоволенням!
Одні суцільні плюси, правда? будемо готувати! Зливи для пирога вибирайте щільні і смачні, на додаток до слив можете додати будь-яких сезонних ягід. Розповідаю, як приготувати заливний пиріг зі сливами.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Крем - 200 грам
- Куряче яйце - 5 штук
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Слива - 500 грам
- Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
- Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Зливи помийте і обсушіть.
Яйця збийте міксером з цукром до пишної білої маси.
Потім додайте сметану і збивайте ще пару хвилин.
Борошно змішайте з розпушувачем і поступово введіть в масу. Має вийти досить рідке тісто.
Форму діаметром 26 сантиметрів змастіть рослинною олією і вилийте в неї тісто.
Зливи очистіть від кісточок, наріжте невеликими шматочками і рівномірно викладіть на тісто.
Випікайте пиріг 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Потім остудіть і акуратно дістаньте з форми. Перед подачею прикрасьте цукровою пудрою.
Смачного!