Рецепт Заливний пиріг зі сливами фото

Заливний пиріг зі сливами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Слива, Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Заливні пироги - це моє кохання! Ніяких клопотів з випічкою і часом вона виходить смачніше, ніж складні Тарту! Та й зізнатися чесно, діти теж їдять їх з великим задоволенням!

Одні суцільні плюси, правда? будемо готувати! Зливи для пирога вибирайте щільні і смачні, на додаток до слив можете додати будь-яких сезонних ягід. Розповідаю, як приготувати заливний пиріг зі сливами.

  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Крем - 200 грам
  • Куряче яйце - 5 штук
  • Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
  • Слива - 500 грам
  • Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
  • Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
заливний пиріг зі сливами - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Зливи помийте і обсушіть.
заливний пиріг зі сливами - фото крок 2
Яйця збийте міксером з цукром до пишної білої маси.
заливний пиріг зі сливами - фото крок 3
Потім додайте сметану і збивайте ще пару хвилин.
заливний пиріг зі сливами - фото крок 4
Борошно змішайте з розпушувачем і поступово введіть в масу. Має вийти досить рідке тісто.
заливний пиріг зі сливами - фото крок 5
Форму діаметром 26 сантиметрів змастіть рослинною олією і вилийте в неї тісто.
заливний пиріг зі сливами - фото крок 6
Зливи очистіть від кісточок, наріжте невеликими шматочками і рівномірно викладіть на тісто.
заливний пиріг зі сливами - фото крок 7
Випікайте пиріг 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Потім остудіть і акуратно дістаньте з форми. Перед подачею прикрасьте цукровою пудрою.
заливний пиріг зі сливами - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти