Заливний пиріг з щавлем
(покроковий рецепт з фото)
Заливні пироги - це швидкий, простий і смачний варіант домашньої випічки. Пропоную приготувати заливний пиріг з щавлем.
Пиріг з щавлем за цим рецептом виходить солодкий, соковитий, з легкої пікантною кислинкою. За літній сезон готую його не один раз. Випічка користується великим успіхом в нашій родині, сподіваюся і вам припаде до смаку! Тісто виходить тонке, ніжне, буквально тане в роті! Взагалі воно універсальне, беріть на замітку, начинку можна зробити будь-яку! Сьогодні пригощаю смачним пирогом з заливного тесту з щавлем.
- Щавель - 300 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок (за смаком)
- Вершкове масло - 30 грам (за смаком)
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Борошно - 200 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Збийте яйця з сіллю.
Додайте молоко.
Перемішайте і додайте борошно і соду.
Перемішайте все ще раз до зникнення грудочок.
Щавель промийте та висушіть. Якщо необхідно, ображати грубі стебла. Наріжте щавель ножем і викладіть в глибоку миску.
Додайте щіпку солі і пам'ятайте щавель руками, щоб він став м'якшим і його було зручніше використовувати для начинки.
Деко змастіть маслом і присипте дно і боки манкою. Вилийте тісто.
Зверху рівномірно викладіть щавель.
Посипте щавель щедро цукром і розкладіть зверху шматочки масла. Масло додасть начинці ніжніший і вершковий смак. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
Готовий заливний пиріг з щавлем можна подати як в теплом, так і в охолодженому вигляді. З чаєм або молоком - ну дуже смачно! Смачного!