Заливний пиріг з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Пироги на основі заливного тесту - це смачна і проста випічка, з яким справиться будь господиня. Начинка може бути будь-яка, сьогодні розглянемо, як приготувати заливний пиріг з куркою і грибами.
Цей пиріг універсальний, його можна подавати самостійно або як доповнення до основних страв. Можна взяти на пікнік або в якості перекусу в школу або на роботу. Смачний він як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. За бажанням до начинки можна додати сир або будь-які улюблені овочі. Беріть рецепт на замітку.
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 200 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Грудка куряча - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Гриби - 300 грам (можна будь-які, у мене - лісові)
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Спеції - За смаком (для курки)
Підготуйте всі інгредієнти.
На сковороді розігрійте масло і викладіть нарізану кубиками цибулю.
Обсмажте цибулю до м'якості і додайте гриби. У мене лісові, вже заздалегідь відварені і нарізані, але можна взяти будь-які інші. Готуємо помішуючи до випаровування рідини.
Потім додайте нарізане дрібними кубиками куряче філе, сіль і спеції за смаком.
Перемішайте і готуйте приблизно 3-5 хвилин. Як тільки м'ясо побіліє, зніміть начинку з вогню.
У глибокій мисці збийте яйця з 0, 5 ç.l. Солі.
Додайте молоко.
Насипте борошно і соду.
Перемішайте все до однорідного стану.
Форму для випічки змастіть маслом. Дно і боки обсипте борошном або манкою. Вилийте приблизно половину порції тіста і зверху рівномірно розкладіть начинку.
Полийте начинку тістом, що залишилося і посипте кунжутом. Випікайте при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
Заливний пиріг з куркою і грибами готовий. Можна подавати як в теплому вигляді, так і в охолодженому.
Смачного!