Заливний пиріг з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування заливного пирога з грибами. Тісто для заливного пирога з грибами готується на кефірі.
Для приготування тіста з даного рецептом використовується кефір і негашене сода. У начинку найкраще класти лісові гриби.
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Масла вершкового - 50 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Гриби (білі, масло, підберезники) - За смаком (для начинки)
- Вершкове масло - За смаком (для смаження)
- Тертий сир - За смаком
1. Очищаємо гриби. Знімаємо шкірку з капелюшків маслюків, обрізаємо ніжки у білих грибів і підберезників. Ріжемо гриби на шматочки. Кладемо гриби на розігріту сковороду (але не гарячу) і прожарюємо їх, повинна випаруватися зайва вода. Гриби солимо, додаємо масло вершкове і тушкуємо.
2. Готуємо тісто. Розмішуємо яйце з сіллю, додавати не гашене соду, кефіру склянку і весь час розмішуючи, по ложці, додаємо борошно.
3. Змащуємо маслом і посипаємо борошном форму для пирога. Діаметр форми двадцять сантиметрів. Меншу частину приготованого тесту виливаємо в форму.
4. Смажені гриби розкладаємо зверху.
5. Іншим тестом заливаємо начинку, тертим сиром посипаємо. Прогріваємо духовку, температура сто дев'яносто градусів, і до готовності випікати, приблизно хвилин 40 - 60. Остиглий готовий пиріг ріжемо на порції. Смачного.