Рецепт Заливний пиріг з грибами фото

Заливний пиріг з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Рецепт приготування заливного пирога з грибами. Тісто для заливного пирога з грибами готується на кефірі.

Опис приготування:

Для приготування тіста з даного рецептом використовується кефір і негашене сода. У начинку найкраще класти лісові гриби.

  • Борошно - 5 Ст. Ложок
  • Кефір - 1 Склянка
  • Яйце - 2 штуки
  • Масла вершкового - 50 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Гриби (білі, масло, підберезники) - За смаком (для начинки)
  • Вершкове масло - За смаком (для смаження)
  • Тертий сир - За смаком
заливний пиріг з грибами - фото крок 1
1. Очищаємо гриби. Знімаємо шкірку з капелюшків маслюків, обрізаємо ніжки у білих грибів і підберезників. Ріжемо гриби на шматочки. Кладемо гриби на розігріту сковороду (але не гарячу) і прожарюємо їх, повинна випаруватися зайва вода. Гриби солимо, додаємо масло вершкове і тушкуємо.
заливний пиріг з грибами - фото крок 2
2. Готуємо тісто. Розмішуємо яйце з сіллю, додавати не гашене соду, кефіру склянку і весь час розмішуючи, по ложці, додаємо борошно.
заливний пиріг з грибами - фото крок 3
3. Змащуємо маслом і посипаємо борошном форму для пирога. Діаметр форми двадцять сантиметрів. Меншу частину приготованого тесту виливаємо в форму.
заливний пиріг з грибами - фото крок 4
4. Смажені гриби розкладаємо зверху.
заливний пиріг з грибами - фото крок 5
5. Іншим тестом заливаємо начинку, тертим сиром посипаємо. Прогріваємо духовку, температура сто дев'яносто градусів, і до готовності випікати, приблизно хвилин 40 - 60. Остиглий готовий пиріг ріжемо на порції. Смачного.

Схожі рецепти