Заливний пиріг з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
В ягідний сезон неодмінно спечіть пиріг з чорницею. Ця випічка, яка завжди виходить і має незабутній смак. Пісочний корж, чорнична прошарок і сметанний крем не залишить вас байдужими.
Зверніть увагу на кількість цукру в начинці і кремі. Ви можете зменшити або додати його. Це залежить від смаку інгредієнтів. В іншому пиріг дуже простий у приготуванні.
- Чорниця - 200 грам
- Цукор - 180 грам(80 грам - в тісто, 50 грам - в ягоди, 50 грам - в вершках)
- Пудинг - 40 грам (порошковий)
- Яйця - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 320 грам
- Масло рослинне - 80 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Крем - 200 мілілітрів(20% жирності)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
З'єднайте в чаші яйця, рослинне масло і 80 грам цукру. Ретельно розітріть віночком.
Додайте борошно, сіль, соду.
Замісити м'яке, пластичне тісто.
Підготуйте форму. Змастіть маслом якщо необхідно або застеліть папером, також можна взяти одноразову, алюмінієву. Діаметр допустимо від 24 до 26 см. Тісто розкотите в пласт, діаметр його повинен бути більше форми.
Перекладіть тісто в форму, розподіліть краю по бортику. Зробіть проколи виделкою по всьому пласту.
Змішайте чорницю і 50 грам цукру.
Викладіть ягоди на тісто, розподіліть рівномірно.
Гнилий лід пізно тест.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте випікатися на 20 хвилин.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте випікатися на 20 хвилин.
Після закінчення часу дістаньте пиріг. Духовку не вимикайте!
Змішайте пудинг, 50 грам цукру і сметану. Розмішайте, щоб не було грудочок.
Залийте пиріг сметанним кремом і поставте в духовку. Випікайте при 180 градусах протягом 20-25 хвилин.
По закінченню часу, дістаньте пиріг з духовки і повністю охолодіть у формі.
Пиріг готовий. Смачного!