Заливний пиріг на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже швидко і зовсім недорого! Смачна і бюджетна випічка яка підійде як для сімейного чаювання, так і до приходу несподіваних гостей.
Пиріг виходить ніжним, ароматним і дуже смачним. Тісто універсальне і підходить практично для будь-якої начинки, іноді я використовую його для відкритих заливних пирогів або піци на рідкому тісті, коли часу зовсім немає, а нагодувати ситно і по-швидкому сім'ю треба. Сьогодні розповідаю, як приготувати заливний пиріг на молоці з начинкою з варених яєць і зеленої цибулі. Буде смачно! Беріть рецепт на замітку!
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 12 Ст. Ложок (з гіркою)
- Яйце - 2 штуки (в тісто)
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Яйце - 5 штук (варене, в начинку)
- Вершкове масло - 50 грам (в начинку)
- Кунжут - 1 Чайна ложка
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Яйця для начинки заздалегідь відваріть, остудіть і очистіть.
Так як тісто готується буквально за лічені хвилини, то пропоную приготувати спочатку начинку. Яйця наріжте кубиками.
Додайте нарізану зелену цибулю.
Влийте розтоплене вершкове масло, додайте за смаком сіль, перець і все добре перемішайте.
Начинка готова. Тепер приготуйте тісто. У глибокому посуді збийте яйця з 0.5 ç.l. Солі.
Додайте молоко кімнатної температури.
В кінці додайте борошно і соду.
Все перемішайте до однорідного стану.
Форму для випічки змастіть маслом і присипте дно і боки борошном або манкою. Вилийте приблизно половину порції тіста. Зверху рівномірно розподіліть всю начинку.
Зверху ложкою розподіліть тісто. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 15-20 хвилин.
Як тільки верх схопиться, дістаньте пиріг з духовки і змастіть його збитим жовтком. Верх посипте за бажанням кунжутом або тертим сиром. Надішліть пиріг назад і готуйте до рум'яної скоринки ще близько 20 хвилин.
Заливний пиріг на молоці готовий. Дайте йому трохи охолонути, потім наріжте і подавайте до столу.
Смачного!