Заливний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Пишний і красивий заливний хліб під ніжною скоринкою з йогурту. М'який, повітряний, підійде до перших, других страв або чашечці чаю з шматочком вершкового масла.
Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся як приготувати "заливний хліб" . Цей хліб відрізняється і формою, і смачне від класичного, але тільки в найкращу сторону. М'який всередині з красивою золотистою скоринкою і ароматом прованських трав, хочете спробувати? Тоді удачі!
- Борошно пшеничне - 280-300 грам
- Тепле молоко - 100 мілілітрів
- Тепла вода - 100 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Олія кукурудзяна або соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Йогурт без добавок - 100 мілілітрів
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. У просіяне борошно покладіть сіль, цукор. Перемішайте.
3. Дріжджі розчиніть в теплому молоці або покладіть одразу в борошно (в залежності від того, які дріжджі використовуєте). Влийте теплу воду, рослинна олія.
4. Замісити м'яке пластичне тісто, вимішують його на столі не менше 8-10 хвилин. Потім покладіть в миску і накрийте рушником або затягніть плівкою харчової. Залиште в теплі на годинку для підйому.
5. Тісто осадити руками, борошно використовувати більше не потрібно, тісто не липне, м'яке і приємне, можна змастити робочу поверхню маслом рослинним. Розділити тісто 12 частин. Формувати круглі булочки не потрібно, просто поріжте тісто і все. Форму для випічки застеліть пергаментом, змастіть дно і боки маслом. Покладіть шматочки тіста. Накрийте рушником і поставте в тепло на 20 хвилин.
6. Йогурт змішайте з яйцем, можна покласти щіпку улюблених трав (я додаю прованські).
7. Коли хлібець підійде, полийте його заливкою і відправте в духовку на 30 хвилин, температура 180 градусів.
8. Заливний хліб готовий. Остудіть трохи і пробуйте!
9. Відламувати шматочки і насолоджуйтеся, хлібець дуже м'який і смачний!