Рецепт Заливний абрикосовий пиріг фото

Заливний абрикосовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Абрикос
Дієтичне харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Вам відмінно підійде цей рецепт, якщо ви шукаєте, як приготувати заливний абрикосовий пиріг, адже він багато років є моїм улюбленим! Цей простий у приготуванні пиріг підкорить всіх своїм ароматом!

Опис приготування:

Заливні пироги - одні з найпростіших в приготуванні, тому з цим пирогом впорається кожна господиня! Він відмінно підійде для чаювання або ж як десерт на свято. Ви можете використовувати не тільки абрикоси, але і інші фрукти, але стежте, щоб вони були не надто водянистими. Абрикоси в холодці пирозі потрібно обов'язково викладати внутрішньою частиною вгору, щоб пиріг вийшов не надто мокрим всередині і досить пропікся.

  • Борошно - 180 грам
  • Цукор - 140 грам
  • Крем - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Яйця - 3 штуки
  • Вапно - 1 штука
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
заливний абрикосовий пиріг - фото крок 1
1. Збивайте яйця з цукром кілька хвилин, поки маса не побіліє. Додайте сметану, продовжуйте збивати.
заливний абрикосовий пиріг - фото крок 2
2. Змішайте сухі інгредієнти: борошно, сіль, соду і розпушувач. З'єднайте сухі інгредієнти з рідкими, добре перемішайте, щоб не було грудочок. Натріть цедру одного лайма, додайте в тісто, все перемішайте.
заливний абрикосовий пиріг - фото крок 3
3. Застелите форму для випікання пергаментом, змастіть його рослинним маслом. Вилийте у форму тісто і акуратно, розрізами вгору викладіть очищені від кісточки абрикоси, щоб пиріг не був занадто мокрим всередині.
заливний абрикосовий пиріг - фото крок 4
4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 60 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти