Рецепт Заливний абрикосовий пиріг фото

Заливний абрикосовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Фрукти, Абрикос
Дієтичне харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Вам відмінно підійде цей рецепт, якщо ви шукаєте, як приготувати заливний абрикосовий пиріг, адже він багато років є моїм улюбленим! Цей простий у приготуванні пиріг підкорить всіх своїм ароматом!

Заливні пироги - одні з найпростіших в приготуванні, тому з цим пирогом впорається кожна господиня! Він відмінно підійде для чаювання або ж як десерт на свято. Ви можете використовувати не тільки абрикоси, але і інші фрукти, але стежте, щоб вони були не надто водянистими. Абрикоси в холодці пирозі потрібно обов'язково викладати внутрішньою частиною вгору, щоб пиріг вийшов не надто мокрим всередині і досить пропікся.

  • Борошно - 180 грам
  • Цукор - 140 грам
  • Крем - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Яйця - 3 штуки
  • Вапно - 1 штука
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
заливний абрикосовий пиріг - фото крок 1
1. Збивайте яйця з цукром кілька хвилин, поки маса не побіліє. Додайте сметану, продовжуйте збивати.
заливний абрикосовий пиріг - фото крок 2
2. Змішайте сухі інгредієнти: борошно, сіль, соду і розпушувач. З'єднайте сухі інгредієнти з рідкими, добре перемішайте, щоб не було грудочок. Натріть цедру одного лайма, додайте в тісто, все перемішайте.
заливний абрикосовий пиріг - фото крок 3
3. Застелите форму для випікання пергаментом, змастіть його рослинним маслом. Вилийте у форму тісто і акуратно, розрізами вгору викладіть очищені від кісточки абрикоси, щоб пиріг не був занадто мокрим всередині.
заливний абрикосовий пиріг - фото крок 4
4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 60 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти