Заливний абрикосовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Вам відмінно підійде цей рецепт, якщо ви шукаєте, як приготувати заливний абрикосовий пиріг, адже він багато років є моїм улюбленим! Цей простий у приготуванні пиріг підкорить всіх своїм ароматом!
Заливні пироги - одні з найпростіших в приготуванні, тому з цим пирогом впорається кожна господиня! Він відмінно підійде для чаювання або ж як десерт на свято. Ви можете використовувати не тільки абрикоси, але і інші фрукти, але стежте, щоб вони були не надто водянистими. Абрикоси в холодці пирозі потрібно обов'язково викладати внутрішньою частиною вгору, щоб пиріг вийшов не надто мокрим всередині і досить пропікся.
- Борошно - 180 грам
- Цукор - 140 грам
- Крем - 250 мілілітрів
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Яйця - 3 штуки
- Вапно - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Збивайте яйця з цукром кілька хвилин, поки маса не побіліє. Додайте сметану, продовжуйте збивати.
2. Змішайте сухі інгредієнти: борошно, сіль, соду і розпушувач. З'єднайте сухі інгредієнти з рідкими, добре перемішайте, щоб не було грудочок. Натріть цедру одного лайма, додайте в тісто, все перемішайте.
3. Застелите форму для випікання пергаментом, змастіть його рослинним маслом. Вилийте у форму тісто і акуратно, розрізами вгору викладіть очищені від кісточки абрикоси, щоб пиріг не був занадто мокрим всередині.
4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 60 хвилин. Смачного!