Закачування варення з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю різного роду варення. Часто влітку роблю заготовки цих ласощів. Використовую не тільки різні ягоди і фрукти, але і овочі. Так, можна приготувати варення з кабачків. Пробуємо?
У вас є час і хочеться приготувати варення на зиму? Давайте розглянемо такий варіант закачування варення. Готове варення виходить, як з ананасів. Для приготування такого варення краще брати покупної ананасовий сік. Як не дивно, найдешевший ананасовий сік краще, ніж найдорожчий (в даному випадку).
- Кабачки - 1, 5 кілограма
- Ананасовий сік - 700 мілілітрів
- Цукор - 8-10 Ст. Ложок
- Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки

Готувати варення можна в тазі, в товстостінній каструлі або в казані. Отже, в таз для приготування варення влийте ананасовий сік. Додайте 0, 5 чайної ложки лимонної кислоти. Чи не кладіть її занадто багато, рідина не повинна бути надто кислою. Додайте 6-8 ст. Ложок цукру

Кабачки очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками.

Нарізаний кабачок помістіть в таз з соком.

Варіть варення на невеликому вогні близько 1 годину. Потім розкладіть його по стерильним банкам.

Засукайте стерильними кришками банки. Дайте їм охолонути. Можна і не перевертати, але я гарячі банки завжди перевертаю догори дном. Так надійніше.

Ось закачування варення з кабачків (як ананаси) і готовий. Відкривайте по необхідності і насолоджуйтеся смаком варення!