Яблучна косичка
(покроковий рецепт з фото)
Ще один рецепт чудової домашньої випічки з яблуками - ароматної, ніжною і надзвичайно смачною. Зупиниться неможливо!
Такі яблучні косички цілком гідні і святкового столу. Ваші гості із задоволенням з'їдять їх з чаєм, незважаючи на наявність торта з кремом. Що ж до нюансів приготування цієї чудової випічки, то хочу сказати наступне - я ніколи не кладу в пироги чи пиріжки свіжі яблука. Ніякої крохмаль, яким посипають тісто, не втримає велика кількість соку, виділяється з яблук при випічці і пиріг неминуче буде мокрим. Тому попередньо завжди яблука тушу. З цієї ж причини не кладу в пироги сиру рибу і сире м'ясо.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 2 штуки(1 шт. - в тісто, 1 шт. - для змазування)
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яблука - 3-4 штук
Приготуйте опару для тіста. У миску налийте тепле молоко. Додайте дріжджі, 2 столові ложки борошна і столову ложку цукру.
Добре перемішайте віночком.
Поставте опару в тепле місце. Через 20 хвилин опара підійде.
Додайте в опару яйце і розтоплене вершкове масло. А також сіль, ванільний цукор і цукровий пісок. Перемішайте всі інгредієнти.
Поступово всипте просіяне борошно.
Замісити тісто. Накрийте харчової плівкою і поставте в тепле місце.
Через годину тісто збільшиться в об'ємі і буде готове до роботи.
Поки тісто піднімається, приготуйте начинку. Яблука помийте, очистіть, видаліть серцевину і наріжте довільно, але не крупно. Викладіть в сковороду і тушкуйте до повного випаровування соку. Прохолодний.
Тісто розділіть на три рівні частини. Кожну частину розкачати в прямокутник. На середину його викладіть смужкою яблука. Зробіть розрізи з обох сторін.
Клубок волосся.
Викладіть яблучні косички в форму для випічки. Змастіть збитим яйцем. Дайте расстояться при кімнатній температурі 30 хвилин.
Печіть пироги в духовці, яку потрібно попередньо розігріти до 175-180 градусів. На випічку потрібно 35-40 хвилин.
Яблучні косички готові. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить три косички.