Вівсяне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Любителям солоденького хочу показати не зовсім звичайний рецепт, як приготувати вівсяне печиво. У тісто ми додамо арахісове масло, що додасть випічці особливий смак. Це оригінально і просто.
Якщо вам подобаються незвичайні поєднання, то рекомендую на сфорязикні печеньки посипати трохи морської солі крупного помелу.
Що стосується шоколаду, то можна використовувати шоколадні краплі або просто подробити ножем кілька плиток.
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Пекарська сода - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 115 грам
- Арахісове масло - 120 грам
- Коричневий цукор - 120 грам
- Цукор - 90 грам
- Яйця - 2 штуки (великі)
- Вівсяні пластівці - 60 грам
- Шоколадна крихта - 300 грам

Духовку дозволите на 180 градусів. Збийте міксером вершкове і арахісове масло з обома видами цукру, додайте туди яйця, перемішайте. Потім введіть борошно, змішану з сіллю і содою. Перемішайте. Додайте вівсянку і шоколад, зробіть однорідне тісто.

Деко злегка змастіть маслом, сформуйте з тіста кульки і викладіть на нього. Під час випікання печеньки стануть плоскими, як звичні вівсяні.

Час випічки складає в середньому 12 хвилин. Дивіться, щоб печиво не стало занадто темним. Готову випічку остудіть перед дегустацією.