Рецепт Вівсяне печиво фото

Вівсяне печиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Вівсянка, Крупи, Шоколад, Вершкове масло
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, На сніданок, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Печиво

Любителям солоденького хочу показати не зовсім звичайний рецепт, як приготувати вівсяне печиво. У тісто ми додамо арахісове масло, що додасть випічці особливий смак. Це оригінально і просто.

Якщо вам подобаються незвичайні поєднання, то рекомендую на сфорязикні печеньки посипати трохи морської солі крупного помелу.

Що стосується шоколаду, то можна використовувати шоколадні краплі або просто подробити ножем кілька плиток.

  • Борошно пшеничне - 180 грам
  • Пекарська сода - 2 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 115 грам
  • Арахісове масло - 120 грам
  • Коричневий цукор - 120 грам
  • Цукор - 90 грам
  • Яйця - 2 штуки (великі)
  • Вівсяні пластівці - 60 грам
  • Шоколадна крихта - 300 грам
вівсяне печиво - фото крок 1
Духовку дозволите на 180 градусів. Збийте міксером вершкове і арахісове масло з обома видами цукру, додайте туди яйця, перемішайте. Потім введіть борошно, змішану з сіллю і содою. Перемішайте. Додайте вівсянку і шоколад, зробіть однорідне тісто.
вівсяне печиво - фото крок 2
Деко злегка змастіть маслом, сформуйте з тіста кульки і викладіть на нього. Під час випікання печеньки стануть плоскими, як звичні вівсяні.
вівсяне печиво - фото крок 3
Час випічки складає в середньому 12 хвилин. Дивіться, щоб печиво не стало занадто темним. Готову випічку остудіть перед дегустацією.

Схожі рецепти