Вівсяне печиво з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Не всякий любить настільки корисне вівсяне печиво, особливо це стосується дітей. Розповідаю рецепт, як приготувати вівсяне печиво з шоколадом. Воно дуже смачне, особливо зі стаканчиком молока.
Вівсяне печиво можна урізноманітнити різними горіхами, наприклад, мигдалем або звичайними волоськими. Особливою популярністю користується рецепт з шоколадною крихтою. Таке печиво подають дітям на полуденок зі стаканчиком теплого молока. Зробити печиво не так вже й складно, тому приступаємо.
- Вершкове масло - 230 грам
- Цукровий пісок коричневий - 215 грам
- Цукровий пісок білий - 100 грам
- Яйця курячі - 1 штука(+ 1 жовток)
- Екстракт ванілі - 14 грам
- Борошно - 240 грам
- Вівсянка швидкого приготування - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Шоколадна крихта - 500 грам (або шоколадні краплі)
1
У чашу міксера вкладіть м'яке вершкове масло, додайте цукровий пісок і збийте. Додайте яйце і жовток, перемішуючи після кожного, потім додайте екстракт ванілі.
2
З'єднайте пшеничне борошно з вівсянкою, розпушувачем, содою і сіллю. Порційно всипте отриману суміш в чашу до маслу і яйцям, перемішуйте.
3
У тісто додайте шоколадну крихту (шоколадні краплі) і лопаткою перемішайте.
4
Деко застеліть пергаментом і викладіть ложкою печиво бажаної форми. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 12-17 хвилин.
5
Перекладіть печиво на тарілку і подавайте до столу трохи остиглими.