Вівсяне печиво з медом
(покроковий рецепт з фото)
Вівсяне печиво - це майже саме популярна домашня випічка на кожен день. Її створення просте, а інгредієнти дуже доступні. Плюс ще можна додавати що-небудь цікаве.
Крім додавання родзинок, яблук та інших фруктів тісто теж може зазнавати зміни. Наприклад, я поділюся з вами, як приготувати вівсяне печиво з медом. Перевірено, що мед у випічці дає ненав'язливий, цікавий присмак. Звичайно, його треба додати зовсім небагато. З ним звичне ласощі стануть ще смачніше!
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Вівсяні пластівці - 1 Склянка
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 3 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
Пластівці підсушіть на сухій розігрітій сковороді близько 10 хвилин. Потім остудіть їх і подрібніть блендером.
У мисці з'єднайте розм'якшене вершкове масло з міллю, яйцем, пластівцями і цукром.
Сметану змішайте з содою.
У вівсяну суміш тепер додайте сметану, родзинки, мед і борошно.
Замішайте тісто, залиште його під рушником на 30 хвилин.
Далі відокремлюйте від тесту невеликі шматочки, з яких потім скочується печива-кульки розміром з волоський горіх.
На деку розстеліть папір для запікання. Змастіть її маслом. Покладіть зверху печива, трохи притискаючи їх пальцями (щоб виходили пухкенькі коржі).
Випікайте вироби в духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин. Приємного чаювання!