Рецепт Висівковий галета з гарбузом і фетою фото

Висівковий галета з гарбузом і фетою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Овочі, Молочні продукти, Сир, Гарбуз, Фета
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Галети

Люблю готувати галети, тому що часу займає небагато, а начинку можна «зібрати» з того, що є на даний момент в холодильнику. Покажу, як приготувати рецепт висівковий галета з гарбузом і фетою.

Для приготування наслідках галет можна вибрати будь-який тісто. У цьому рецепті використовується звичайна пшенична мука і мука цільнозерновий, з висівками. Можна додавати кукурудзяну муку, спеції, сушені трави. Для начинки гарні всі овочі: картопля, гриби, цибуля-пористий, різноманітна зелень. За бажанням додаються ковбаса, бекон, м'ясо.

  • Борошно - 100 грам (цільнозерновий)
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Сода харчова - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Олія соняшникова - 50 мілілітрів
  • Масло оливкове - 20 мілілітрів
  • Вода - 80 мілілітрів
  • Гарбуз - 500 грам (очищена)
  • Фета - 200 грам
  • Йогурт - 6 Ст. Ложок (без добавок)
  • Паприка - За смаком (мелена)
  • Петрушка - За смаком (свіжа)
  • Сіль - За смаком
  • Мед - За смаком (опціонально)
висівковий галета з гарбузом і фетою - фото крок 1
Спочатку приготуйте тісто: в мисці для замісу перемішайте борошно, соду і сіль. В іншій мисці змішайте соняшникову олію, оливкова олія і воду. Вилийте рідкі інгредієнти в борошно і замісіть тісто. Продовжуйте місити до тих пір, поки тісто не стане гладким і еластичним, потім накрийте його і дайте відпочити 20 хвилин.
висівковий галета з гарбузом і фетою - фото крок 2
Йогурт змішайте з нарізаною петрушкою, паприкою і поки відкладіть в сторону.
висівковий галета з гарбузом і фетою - фото крок 3
Відпочиле тісто розкачати між двома листами паперу для випічки і покладіть на деко.
висівковий галета з гарбузом і фетою - фото крок 4
На тісто викладіть заправлений йогурт, залишаючи близько 4 см від краю.
висівковий галета з гарбузом і фетою - фото крок 5
На йогурт покладіть шматочки м'якоті гарбуза і фети, посипте зверху сіллю, паприка, петрушкою, оформите бортики галети.
висівковий галета з гарбузом і фетою - фото крок 6
Випікайте висівковий галету з гарбузом і фетою в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. За бажанням полийте готову гарячу галету медом. Смачного!

Схожі рецепти