Висівковий галета з гарбузом і фетою
(покроковий рецепт з фото)
Люблю готувати галети, тому що часу займає небагато, а начинку можна «зібрати» з того, що є на даний момент в холодильнику. Покажу, як приготувати рецепт висівковий галета з гарбузом і фетою.
Для приготування наслідках галет можна вибрати будь-який тісто. У цьому рецепті використовується звичайна пшенична мука і мука цільнозерновий, з висівками. Можна додавати кукурудзяну муку, спеції, сушені трави. Для начинки гарні всі овочі: картопля, гриби, цибуля-пористий, різноманітна зелень. За бажанням додаються ковбаса, бекон, м'ясо.
- Борошно - 100 грам (цільнозерновий)
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Сода харчова - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Масло оливкове - 20 мілілітрів
- Вода - 80 мілілітрів
- Гарбуз - 500 грам (очищена)
- Фета - 200 грам
- Йогурт - 6 Ст. Ложок (без добавок)
- Паприка - За смаком (мелена)
- Петрушка - За смаком (свіжа)
- Сіль - За смаком
- Мед - За смаком (опціонально)
Спочатку приготуйте тісто: в мисці для замісу перемішайте борошно, соду і сіль. В іншій мисці змішайте соняшникову олію, оливкова олія і воду. Вилийте рідкі інгредієнти в борошно і замісіть тісто. Продовжуйте місити до тих пір, поки тісто не стане гладким і еластичним, потім накрийте його і дайте відпочити 20 хвилин.
Йогурт змішайте з нарізаною петрушкою, паприкою і поки відкладіть в сторону.
Відпочиле тісто розкачати між двома листами паперу для випічки і покладіть на деко.
На тісто викладіть заправлений йогурт, залишаючи близько 4 см від краю.
На йогурт покладіть шматочки м'якоті гарбуза і фети, посипте зверху сіллю, паприка, петрушкою, оформите бортики галети.
Випікайте висівковий галету з гарбузом і фетою в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. За бажанням полийте готову гарячу галету медом. Смачного!