Галета з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт галети з житнього борошна з начинкою з гарбуза. Солодка, ароматна і фантастично смачна! Підійде для вечірнього чаювання і полуденка. Рекомендую спробувати!
Докладніше, як приготувати галети з гарбузом, я розповім нижче. Гарбуз рекомендую взяти солодкого і м'якого сорту, щоб вона встигла приготуватися. Або замінити на запечену гарбуз або пюре. У начинку можна за бажанням додати цукор, корицю і мускатний горіх.
- Борошно пшеничне - 75 грам
- Борошно житнє - 75 грам
- Цукор - 50 грам
- Маргарин - 50 грам (або вершкове масло)
- Вода - 60 грам (гаряча)
- Гарбуз - 210 грам
- Сода - 1/4 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Змішайте борошно, цукор і соду.
Розітріть борошно з маргарином в крихту.
Додайте гарячу воду. Замісити однорідне тісто. Приберіть його на 1 час в холодильник.
Натріть гарбуз на великій тертці.
Тісто скачайте ковбаскою, потім розділіть на 4 частини.
Розкачайте кожну частину. У центр викладіть начинку. Защипніть краю по колу. Випікайте галети 45-50 хвилин при температурі 160 градусів.
Галета з гарбузом готова, смачного!