Вертута з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Недороге і смачна страва молдавської кухні порадує вас своїм смаком і незвичайним зовнішнім виглядом. Часу на приготування ви витратите зовсім небагато і зовсім небагато цей пиріг простоїть недоторканим.
Смачний і оригінальний рулет з м'ясною начинкою сподобається багатьом любителям випічки. Готувати його не так вже й складно, в цій справі найголовніше - тонко розкачати тісто. Я розповім вам, як приготувати вертути з м'ясом - традиційне молдавське блюдо, яке вже давно відомо за межами цієї країни. Особливих інгредієнтів для готування вам не буде потрібно, блюдо виходить дуже ситним і подавати його можна на обід з чашкою бульйону, який залишиться відп арки м'яса. Дуже зручно і дуже смачно. Сподіваюся, що цей рецепт страви з фото допоможе вам приготувати вертути смачно і правильно. Отже, приступаємо.
- М'ясо варене - 500 грам
- Борошно - 2 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Масло рослинне - 1/2 склянки
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки(1 дрібка солі - в тісто, інше - в начинку)
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Зелень кропу, петрушки - 50 грам
Першим етапом у нас буде приготування тіста. Для цього нам треба змішати рослинне масло, сіль, води і 1 яйце. Всипаємо в отриману суміш борошно і замішуємо тісто.
Тісто у нас повинно вийти шаруватим, більше схожим на пісочне. Ми залишаємо тісто хвилин на 30 відпочити. Прикриваємо його рушником і залишаємо в теплому місці.
Варене м'ясо подрібнюємо будь-яким способом - можна просто дрібно порізати, можна провернути через м'ясорубку.
Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю для начинки. Тут знову є варіанти - можна додавати його в начинку сирим, можна маринованим, а можна злегка обсмажити.
Своїм та дрібно нарізаємо зелень.
Змішуємо інгредієнти для начинки - м'ясо, зелень, цибуля. Додаємо половину м'якого вершкового масла, сіль і перець. Добре все це розмішуємо.
Ділимо наше тісто на три частини. Кожну частину необхідно розкачати в дуже тонкий прямокутник. Товщина розкотив тесту повинна бути приблизно такою, як у тонкого вірменського лаваша.
Змащуємо розкатані пласти тіста з обох сторін вершковим маслом. Викладаємо на кожен розкатаний лист третину начинки і рівномірно розподіляємо її.
Загортаємо щільний рулет.
Одержаний рулет звертаємо равликом і укладаємо на деко, застелене пергаментом. Збиваємо яйце і змащуємо їм вертути.
Випікаємо вертути з м'ясом в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 25. Ось такі рум'яні рулети у нас вийдуть.