Вершково-вишнева сирна паска
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам трохи урізноманітнити пасхальне меню і приготувати не тільки традиційну паску, але і вершково-вишневу. Вона виходить дуже ніжною і солодкою, і, до того ж, легко готується.
Ви можете залити її в традиційну чотиригранну форму, а можете використовувати форми для випікання кексів або пирогів. Надалі ви зможете використовувати цей рецепт і з іншими ягодами, наприклад, з чорницею. Тому розповім вам, як приготувати вершково-вишневу сирну паску.
- Желатин - 40 грам
- Сир - 200 грам
- Крем - 300 грам
- Вишня - 100 грам
- Цукор - 200 грам(120г для нижнього шару, 80г для верхнього шару)
- Вершки 20% - 300 грам
- Ванілін - 1 За смаком
1. Для початку залийте желатин холодною водою і залиште його набухати. Далі приготуйте верхній шар: в вершки додайте цукор і ванільний екстракт, поставте на маленький вогонь і, не даючи вершкам закипіти, Саар рішення.
2. Потім додайте 1/3 частина набряклого желатину і, не припиняючи помішувати, доведіть масу до однорідного стану. У форму залийте перший шар паски (можете поставити форму під кутом).
3. Форму відправте в холодильник приблизно на 2 годину. Потім приготуйте другий шар: в сир додайте сметану, вишню без кісточок і цукор. Добре перемішайте і перебити за допомогою блендера.
4. Після цього додайте в масу залишився желатин, на маленькому вогні доведіть масу до однорідного стану. Коли маса злегка охолоне, залийте її поверх першого шару паски. Залиште в холодильнику на ніч.
5. Щоб акуратно вийняти паску, помістіть форму на кілька секунд в миску з гарячою водою. Прикрасьте за смаком. Смачного!