«шарлотка» вишнева
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас "шарлотка" все ще асоціюється тільки з яблуками, пропоную поглянути на цей цікавий і простий рецепт. Ніжний, повітряний, апетитний пиріг - чудовий варіант до чаю для всієї родини!
Поспішаю запропонувати вам на замітку ідею приготування вишневої "шарлотки" . Дуже важливо використовувати ягоди без кісточок, інакше задоволення від частування ви не отримаєте До речі, підійдуть і заморожені вишні, які потрібно попередньо відкинути на друшляк і розморозити, щоб пішла зайва рідина.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вишня - 300 грам(+ цукор за смаком)
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
1
Яйця з цукром і ванільним екстрактом збийте міксером до пишноти (не менше 5 хвилин).
2
Введіть невеликими порціями просіяне борошно, додайте розпушувач, продовжуючи збивати.
3
Вишню вимийте, обсушити, видаліть кісточки. Якщо ягода кислуватий, можна додати цукор.
4
Додайте крохмаль і акуратно перемішайте його з вишнею.
5
Викладіть ягоди на дно жароміцної форми, зверху розподіліть тісто і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
6
Випікайте пиріг 30-50 хвилин до готовності (час залежить від розміру форми). Перед подачею "шарлотку" можна присипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!