Рецепт «шарлотка» вишнева фото

«шарлотка» вишнева
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Бісквітне тісто , Вишня
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги , Шарлотка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо у вас"Шарлотка" все ще асоціюється тільки з яблуками, пропоную поглянути на цей цікавий і простий рецепт. Ніжний, повітряний, апетитний пиріг - чудовий варіант до чаю для всієї родини!

Опис приготування:

Поспішаю запропонувати вам на замітку ідею приготування вишневої"Шарлотки" . Дуже важливо використовувати ягоди без кісточок, інакше задоволення від частування ви не отримаєте До речі, підійдуть і заморожені вишні, які потрібно попередньо відкинути на друшляк і розморозити, щоб пішла зайва рідина.

  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Вишня - 300 грам(+ цукор за смаком)
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
1
Яйця з цукром і ванільним екстрактом збийте міксером до пишноти (не менше 5 хвилин).
2
Введіть невеликими порціями просіяне борошно, додайте розпушувач, продовжуючи збивати.
3
Вишню вимийте, обсушити, видаліть кісточки. Якщо ягода кислуватий, можна додати цукор.
4
Додайте крохмаль і акуратно перемішайте його з вишнею.
5
Викладіть ягоди на дно жароміцної форми, зверху розподіліть тісто і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
6
Випікайте пиріг 30-50 хвилин до готовності (час залежить від розміру форми). Перед подачею"Шарлотку" можна присипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Схожі рецепти