Настоянка вишнева на горілці
(покроковий рецепт з фото)
Подібна настоянка сподобається не тільки чоловікам, але і жінкам. Вона не віддає спиртом, в міру солодка і дуже м'яка. Пропоную випробувати рецепт, як приготувати настоянку вишневу на горілці.
Для приготування можна використовувати будь-які ягоди, краще готувати з сезонних, коли вони найбільш солодкі, стиглі і наливні. Тоді вони зможуть повністю віддати свій смак і аромат. Горілку також варто вибирати якісну, без домішок і присмаків. Така наливка буде довго зберігатися, якщо, звичайно, ви не покличете на її дегустацію друзів.
- Вишня - 3 кілограма
- Цукор - 2 кілограма
- Горілка - 1 літр
1. Вишню очищаємо від гілочок, хвостиків і листя, добре промиваємо її і відкидаємо на друшляк, щоб пішла зайва рідина. Розподіляємо вишню по двом 3-х літровим банкам.
2. У кожну банку насипаємо 500 грам цукрового піску і заливаємо 250 мілілітрів горілки. Струшуємо банку, щоб все перемішалося, і залишаємо в теплому і темному місці на 6-7 днів.
3. Після витримки з кожної банки зливаємо отриману суміш, робимо це через сито, щоб в наливки не попалися кісточки. Додаємо цукор, що залишився і горілку.
4. Відправляємо каструлю з усіма інгредієнтами на вогонь, прогреваем і помішувати до розчинення цукру, потім знову пропускаємо через марлю. Отриманий настій залишаємо ще на 24 годину, після чого сміливо розливаємо його по пляшках і подаємо до столу.