Торт «Вишнева гірка»
(покроковий рецепт з фото)
Такий торт "вишнева гірка" не вимагає ні часу, ні великих витрат. Начинка в такому десерті - свіжі або заморожені вишні, але можна покласти і інші ягоди на ваш смак.
У нашій родині дуже люблять торт "вишнева гірка", тому готувати його доводиться часто. Одного разу я вирішила замість вишень додати малину. Торт вийшов смачним, але вже не той звичний кисло-солодкий смак. Тісто готується на основі меду, яєць і вершкового масла, а вишні можна брати і заморожені.
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 2, 5 склянки(1, 5 склянки в крем)
- Мед - 2 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 чайних ложок
- Борошно - 2-3 склянки
- Крем - 600 мілілітрів
- Вишня без кісточки - 0, 5 кілограма
- Ізюм і чорнослив - 1 За смаком
1. Розтоплюємо на водяній бані мед, додаємо вершкове масло. Потім додаємо яйця і цукор. Варимо до закипання.
2. Додаємо соду (гасимо її оцтом) і чекаємо, поки не утвориться піна. Потім додаємо борошно і замішуємо тісто.
3. Розкачуємо пласт тіста, нарізаємо його на смужки. В середину кожної викладаємо вишню (свіжу або заморожену), загортаємо кожну смужку в трубочку.
4. Викладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин, але готовність перевіряйте сірником.
5. Остигнули трубочки викладаємо на блюдо, на якому будемо формувати нашу гірку. Окремо збиваємо сметану з цукром (цукор додавайте поступово). Від кількості цукру залежить густота крему. Я не люблю занадто солодкий крем, тому додала на 600мл 20% сметани всього 1 склянка цукру.
6. Викладаємо частину трубочок, поливаємо їх кремом.
7. Посипаємо родзинками і знову викладаємо частину трубочок, поливаємо кремом (я ще додавала чорнослив).
8. Викладаємо ще шар трубочок, знову поливаємо кремом. Тепер відправляємо наш торт "вишнева гірка" в холодильник мінімум на 8 годин (я завжди залишаю його на ніч в холодильнику).
9. Останній штрих - присипка з тертого шоколаду. Ось такий гарний тортик виходить в розрізі. Поєднання солодкого крему з кислими вишнями - просто приголомшливе.