Рецепт Торт «Вишнева гірка» фото

Торт «Вишнева гірка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Вишня
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Торти

Такий торт "вишнева гірка" не вимагає ні часу, ні великих витрат. Начинка в такому десерті - свіжі або заморожені вишні, але можна покласти і інші ягоди на ваш смак.

У нашій родині дуже люблять торт "вишнева гірка", тому готувати його доводиться часто. Одного разу я вирішила замість вишень додати малину. Торт вийшов смачним, але вже не той звичний кисло-солодкий смак. Тісто готується на основі меду, яєць і вершкового масла, а вишні можна брати і заморожені.


  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 2, 5 склянки(1, 5 склянки в крем)
  • Мед - 2 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 1 чайних ложок
  • Борошно - 2-3 склянки
  • Крем - 600 мілілітрів
  • Вишня без кісточки - 0, 5 кілограма
  • Ізюм і чорнослив - 1 За смаком
торт
1. Розтоплюємо на водяній бані мед, додаємо вершкове масло. Потім додаємо яйця і цукор. Варимо до закипання.
торт
2. Додаємо соду (гасимо її оцтом) і чекаємо, поки не утвориться піна. Потім додаємо борошно і замішуємо тісто.
торт
3. Розкачуємо пласт тіста, нарізаємо його на смужки. В середину кожної викладаємо вишню (свіжу або заморожену), загортаємо кожну смужку в трубочку.
торт
4. Викладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин, але готовність перевіряйте сірником.
торт
5. Остигнули трубочки викладаємо на блюдо, на якому будемо формувати нашу гірку. Окремо збиваємо сметану з цукром (цукор додавайте поступово). Від кількості цукру залежить густота крему. Я не люблю занадто солодкий крем, тому додала на 600мл 20% сметани всього 1 склянка цукру.
торт
6. Викладаємо частину трубочок, поливаємо їх кремом.
торт
7. Посипаємо родзинками і знову викладаємо частину трубочок, поливаємо кремом (я ще додавала чорнослив).
торт
8. Викладаємо ще шар трубочок, знову поливаємо кремом. Тепер відправляємо наш торт "вишнева гірка" в холодильник мінімум на 8 годин (я завжди залишаю його на ніч в холодильнику).
торт
9. Останній штрих - присипка з тертого шоколаду. Ось такий гарний тортик виходить в розрізі. Поєднання солодкого крему з кислими вишнями - просто приголомшливе.

Схожі рецепти