Великодній кекс з шоколадними яйцями
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами хорошим рецептом і розповім, як приготувати великодній кекс з шоколадними яйцями. Він готується просто і швидко, а виходить дуже смачним!
Ідеальний десерт на Великдень. Для цього кексу можна використовувати готові шоколадні яйця з молочного, гіркого шоколаду або шоколаду з горіхами.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Молоко - 200 мілілітрів (або вода)
- Цукор коричневий - 100 грам
- Олія соняшникова - 70 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Роязик есенція - 2-3 капель
- Готові шоколадні яйця - 200 грам
- Шоколад темний - 50 грам (розтопити)
1. У мисці з'єднайте просіяне борошно і коричневий цукор.
2. Добре перемішайте і додайте дрібно натерту цедру одного лимона.
3. Окремо, в невеликій чашці, змішайте до однорідності рослинне масло, молоко або воду і додайте в миску з борошном.
4. Перемішайте тісто лопаткою, додайте розпушувач, роязик есенцію і остаточно перемішайте тісто.
5. Готове тісто має бути однорідним, без грудочок і не дуже рідким.
6. Форму для кексу змастіть маслом, присипте борошном, надлишки борошна струсіть. Вилийте половину тіста і покладіть шоколадні яйця.
7. Вилийте зверху тісто, укладіть ще ряд шоколадних яєць і випікайте кекс при температурі 180 градусів протягом 35-40 хвилин, до готовності.
8. Готовому кексу дайте повністю охолонути на решітці на столі. Тим часом, розтопіть шоколад і розріжте залишилися шоколадні яйця навпіл.
9. Остиглий кекс рясно змастіть розтопленим шоколадом, дайте трохи охолонути і «втопите» в ньому половинки шоколадних яєць.
10. Нехай шоколад остаточно затвердіє. Потім можна подати частування до столу. Смачного!