Веганські тістечко «картопля»
(покроковий рецепт з фото)
Я з дитинства люблю тістечко "картошка", але після відязика від продуктів тваринного походження, мені довелося адаптувати оригінальний рецепт. Ділюся їм з вами!
Докладніше, як приготувати веганські тістечко "картошка", я розповім нижче. Кокосову згущенку можна зварити самостійно з жирного кокосового молока. Якщо ви не любите смак Кероб, замініть його на какао порошок. У складі веганскої картоплі немає яєць і молочних продуктів, але смак анітрохи не поступається класичній версії. Це солодке, шоколадне і дуже смачне тістечко!
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Какао-порошок - 25 грам(20 грам - в тісто, 5 грам - для обсипання)
- Цукор - 85 грам
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
- Соеве молоко - 120-140 мілілітрів
- Яблучний оцет - 7 мілілітрів
- Кокосова згущене молоко - 3-4 Ст. Ложок
- Кероб - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте всі інгредієнти. Розігрійте духовку до 170 градусів.
В одній мисці змішайте борошно, какао, цукор, соду і розпушувач.
В іншій соєве молоко, рослинне масло і яблучний оцет.
З'єднайте вологу і суху суміш разом, потім вилийте тісто в форму для запікання. Випікайте корж 30 хвилин.
Коли корж повністю охолоне, розкришите його. Додайте в миску кокосову згущене молоко і розведений у воді кероб.
Змішайте все до однорідної і пластичної маси. Розділіть її на шматочки по 50 грам, потім, скачайте з них ковбаски.
Обваляйте тістечка в какао-порошку.
Веганські тістечко "картошка" готово, смачного!