Рецепт Ватрушка фото

Ватрушка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вагітним і годуючим
На полуденок
Випічка, Ватрушки

Цей смак знайомий всім ще з дитинства. Його люблять і дорослі, та діти. Сьогодні я поділюся з вами ідеєю, як приготувати ватрушку в домашніх умовах швидко і легко. А ви обов'язково спробуйте!

Смак ватрушек знаком всім з дитинства, це смачна і ситна випічка, яка готується легко і просто. Ви і ваші домочадці будете безсумнівно задоволені результатом. Можете імпровізувати і додавати в начинку горіхи, Коран. Готуйте і не бійтеся експериментувати! Ватрушка ідеально підійде як для чаю, так і для кави.

  • Борошно пшеничне - 4 склянки
  • Яйця - 5 штук
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Дріжджі «швидкі» - 11 грам
  • Сир - 400 грам
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Ізюм - 0, 5 склянки
  • Сіль, цукор, ванілін - За смаком
1
Для початку готуємо всі необхідні інгредієнти. Ізюм попередньо заливаємо окропом.
Для приготування тіста необхідно просіяти борошно в окрему ємність, туди ж необхідно додати цукор, сухі дріжджі, Гарненько все перемішуємо, додаємо ванілін.
2
В окремій мисці змішуємо 2-3 яйця, додаємо тепле молоко і ретельно все перемішуємо. Далі змішуємо яєчну суміш з борошном. Замішуємо тісто.
3
Розтоплюємо вершкове масло на водяній бані і також додаємо в тісто, туди ж поступово всипаємо борошно. Скачує тісто в кулю і прибираємо його в тепле місце, накривши рушником, з 1 час.
4
Тим часом готуємо начинку. В окремій ємності змішуємо сир, яйце, родзинки і цукор, ретельно все перемішуємо.
5
Дістаємо тісто, скачуємо його і прибираємо ще на 45 хвилин. Коли тісто підійде, поділяємо його на 10 частин і формуємо ватрушки, роблячи поглиблення в центрі.
Заповнюємо поглиблення в тесті начинкою з сиру. Змішуємо сметану і яєчні жовтки, гарненько перемішуємо і змащуємо поверхню ватрушек.
6
Випікаємо в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин, залишилися 10 хвилин - при 220 градусах. Приємного чаювання!

Схожі рецепти