Варення з яблук цільними шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне смачне варення, приготоване за цим рецептом, стане для вас незамінним, варто лише разочок спробувати. А за рахунок особливості приготування зберігаються красиві цілісні часточки яблук.
Це - класичний рецепт приготування варення з яблук цільними шматочками. Вибирайте тільки тверді, соковиті і солодкі яблука. Часточки нарізайте тонко, так як варення не варимо, а доводимо до кипіння і наполягаємо, в такому порядку три рази. Перемішувати варення потрібно дуже акуратно, часточки не повинні пошкодиться. Успіхів вам!
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Лимонна кислота - 1/2 чайних ложки
Яблука промийте і наріжте тонкими часточками.
Перекладіть яблука в ємність для варіння, засипте цукром, додайте воду і перемішайте. Варіть на середньому вогні до закипання, потім зніміть з вогню і відставте в сторону на 12 годин. Повторіть процедуру ще 2 рази. Перед останньою варінням додайте лимонну кислоту.
Готове варення розлийте по стерилізованим баночках.
Смачного!