Рецепт Варення з яблук цільними шматочками фото

Варення з яблук цільними шматочками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
На полуденок , Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Ароматне смачне варення, приготоване за цим рецептом, стане для вас незамінним, варто лише разочок спробувати. А за рахунок особливості приготування зберігаються красиві цілісні часточки яблук.

Опис приготування:

Це - класичний рецепт приготування варення з яблук цільними шматочками. Вибирайте тільки тверді, соковиті і солодкі яблука. Часточки нарізайте тонко, так як варення не варимо, а доводимо до кипіння і наполягаємо, в такому порядку три рази. Перемішувати варення потрібно дуже акуратно, часточки не повинні пошкодиться. Успіхів вам!

  • Яблука - 1 кілограм
  • Цукор - 500 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Лимонна кислота - 1/2 чайних ложки
варення з яблук цільними шматочками - фото крок 1
Яблука промийте і наріжте тонкими часточками.
варення з яблук цільними шматочками - фото крок 2
Перекладіть яблука в ємність для варіння, засипте цукром, додайте воду і перемішайте. Варіть на середньому вогні до закипання, потім зніміть з вогню і відставте в сторону на 12 годин. Повторіть процедуру ще 2 рази. Перед останньою варінням додайте лимонну кислоту.
варення з яблук цільними шматочками - фото крок 3
Готове варення розлийте по стерилізованим баночках.
варення з яблук цільними шматочками - фото крок 4
Смачного!

Схожі рецепти