Варення з яблук шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Варення з яблук шматочками або часточками - дуже популярна домашня заготовка, яку актуально заготовити ще з літа на зиму. Варення виходить дуже смачним і красивим. Рекомендую!
Приготуємо варення з яблук шматочками в домашніх умовах. Яблука промиваємо і очищаємо від серцевини, потім нарізаємо шматочками. Пересипаємо часточки яблук з цукром і залишаємо на ніч, щоб виділився сироп. Вранці варення потрібно прокип'ятити 5 хвилин, а потім дати йому повністю охолонути. Процедура повторюється ще двічі, після чого готове варення розкладається по банках і закривається кришками. Зберігати в теплому і сухому місці. Хай щастить!
- Яблука - За смаком
- Цукор - За смаком(1 кг Цукора 1 кг яблук)
Ретельно промийте яблука, потім обсушити, щоб не було зайвої вологи. Поріжте яблука дольками, видаливши серцевину. Пересипаємо яблучка з цукром в каструлю, в якій будете варити варення. Ми залишаємо на ніч, щоб виділився сироп. Вранці варення слід прокип'ятити 5 хвилин.
Як тільки охолоне, прокип'ятіть варення ще один раз.
Знову даємо варення повністю охолонути, потім кип'ятимо в третій раз.
Готове варення розкладаємо по стерилізованим баночках і закриваємо їх кришками. Смачного!