Варення з троянди
(покроковий рецепт з фото)
Варення з трояндових пелюсток - вид десерту, одержуваний в процесі варіння пелюсток рожевих або червоних троянд з цукром. Поширена в східних країнах, часто зустрічається в Європі.
Як приготувати варення з троянди? Дуже просто, процес не займе багато часу! Ви любите дивувати свою сім'ю і гостей? Тоді це саме той випадок!
Набридло варення з персика, полуниці, малини і вишні, роками закривали одне і те ж? Прийшов час щось міняти! Це на рівні варення з кульбаб, тільки більш ароматне і красиве на вигляд.
Я думаю, що поставити про запас красиву баночку з солодким рожевим вмістом захоче кожен! приступайте!
- Пелюстки троянд - 100 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Цукор - 1 кілограм
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
1
З початку приготування необхідно відокремити від троянд 100 пелюсток, ретельно промиваємо їх і висушуємо паперовим рушником. Поки пелюстки залишаємо.
2
Беремося за приготування цукрового сиропу. Для цього нам необхідно взяти воду, додати цукор і дати закипіти. Під час кипіння з'явиться пінка не надто красивого кольору, нам необхідно її зняти.
3
В отриманий киплячий сироп необхідно додати просушені пелюстки троянд, доводимо всю цю красу до кипіння і відразу ж вимикаємо. Даємо настоятися близько 12 годин.
4
Далі знову ставимо нашу посуд на вогонь, ще раз доводимо до кипіння, знімаємо вийшла нову пінку, кип'ятимо на невеликому вогні близько півгодини. Кілька разів потрібно помішувати. Коли ми бачимо, що сироп приймає густувату консистенцію, вливаємо вичавлений лимонний сік (можна навіть не проціджувати від м'якоті), проварюємо ще три хвилини. З приготуванням закінчили.
5
Далі залишилося закатати в стерильні банки. Наші запаси на зиму готові! Таке варення відмінно підійде для випічки або як доповнення до морозива.
Смачного!
Смачного!