Варення з чайної троянди
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати неймовірно ароматне і корисне варення? Тоді обов'язково спробуйте це. Варення з чайної троянди зварити досить просто, так що воно виходить у всіх, навіть у новачків.
Таке варення вариться як "п'ятихвилинка", в середньому йде 3 дня на його приготування. Щоб відтінити солодкий смак можна додати не тільки лимон, але і лимонну кислоту. Варення з чайної троянди стане відмінним доповненням до чаю.
- Рожеві пелюстки - 250 грам
- Цукор - 500 грам
- Вода - 500 грам
- Лимон - 1 штука

Троянди і цукор - це той мінімум, який нам знадобиться.

Пелюстки викладіть в холодну воду і залиште на годину. Після трохи обсушити.

Для приготування сиропу всипте в каструлю цукор, влийте воду і поставте на вогонь.

Доведіть до кипіння, помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.

Вичавіть в сироп сік лимона.

Невеликими порціями закладайте пелюстки.

Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і залиште до повного охолодження.

Повторюйте процес кілька разів (доведіть до кипіння і повністю остудіть), поки варення не увариться до потрібної консистенції.

Ось таке варення з чайної троянди вийшло. Пригощайтеся!