Рецепт Варення з смородини в аерогрилі фото

Варення з смородини в аерогрилі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

З появою в домі розумної техніки робити заготовки стало набагато простіше і зручніше, наприклад, в аерогрилі ми без праці приготуємо смачне варення з смородини і робити ми його будемо прямо в банках.

Опис приготування:

Я думаю, багато хто вже чули про те, що в арогріле можна робити різні заготовки, тому, якщо у вас є в будинку така техніка, то я пропоную перейти від слів до справи, до того ж і ягідний сезон не за горами. І для початку я хочу поділитися з вами своїм улюбленим рецептом і розповісти, як закатати варення зі смородини в аерогрилі. Таке ароматні ласощі я готую щоліта, але саме в аерогрилі вперше зробила його в минулому році, мені дуже сподобався як його смак, так і легкість самого процесу готування. Тут не потрібно возитися з тазиками та каструля, просто ставимо банки з ягодами і сиропом в чашу, і через пів години наше варення готове, дуже швидко і зручно. І якщо ви ще ніколи не пробували зробити заготовку таким способом, то я дуже вам рекомендую приготувати варення зі смородини в аерогрилі в домашніх умовах, ви будете вражені, наскільки це просто.

1) Для початку необхідно простерилізувати баночки, це ми також можемо зробити в аерогрилі. Отже, включаємо температуру 150 градусів, високу швидкість і стерилізуємо їх протягом 15 хвилин (це для 800-граязиках і літрових банок).

2) Поки баночки проходять обробку, ми приготуємо цукровий сироп з розрахунку 750 грам цукру на 1 літр води. Змішуємо ці інгредієнти, нагріваємо їх на повільному вогні до розчинення гранул цукру і варимо пару хвилин.

3) Коли банки простерилизуйте, наповнюємо їх чистими сухими ягодами і заливаємо ягоди гарячим сиропом. Ставимо банки (без кришок) в аерогриль, встановлюємо температуру 180 градусів і готуємо варення протягом 25 хвилин на високій швидкості.

4) Після закінчення часу акуратно витягаємо банки і закочує їх. Ну а далі все як завжди, перевертаємо і залишаємо під ковдрою остигати, потім переносимо в прохолодне місце на зберігання.

Таке варення виходить дуже смачне, а ягідки в ньому залишаються цілими і не розвалюються. Приємного вам апетиту!


  • Смородина чорна - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 750 грам
Я думаю, багато хто вже чули про те, що в арогріле можна робити різні заготовки, тому, якщо у вас є в будинку така техніка, то я пропоную перейти від слів до справи, до того ж і ягідний сезон не за горами. І для початку я хочу поділитися з вами своїм улюбленим рецептом і розповісти, як закатати варення зі смородини в аерогрилі. Таке ароматні ласощі я готую щоліта, але саме в аерогрилі вперше зробила його в минулому році, мені дуже сподобався як його смак, так і легкість самого процесу готування. Тут не потрібно возитися з тазиками та каструля, просто ставимо банки з ягодами і сиропом в чашу, і через пів години наше варення готове, дуже швидко і зручно. І якщо ви ще ніколи не пробували зробити заготовку таким способом, то я дуже вам рекомендую приготувати варення зі смородини в аерогрилі в домашніх умовах, ви будете вражені, наскільки це просто.

1) Для початку необхідно простерилізувати баночки, це ми також можемо зробити в аерогрилі. Отже, включаємо температуру 150 градусів, високу швидкість і стерилізуємо їх протягом 15 хвилин (це для 800-граязиках і літрових банок).

2) Поки баночки проходять обробку, ми приготуємо цукровий сироп з розрахунку 750 грам цукру на 1 літр води. Змішуємо ці інгредієнти, нагріваємо їх на повільному вогні до розчинення гранул цукру і варимо пару хвилин.

3) Коли банки простерилизуйте, наповнюємо їх чистими сухими ягодами і заливаємо ягоди гарячим сиропом. Ставимо банки (без кришок) в аерогриль, встановлюємо температуру 180 градусів і готуємо варення протягом 25 хвилин на високій швидкості.

4) Після закінчення часу акуратно витягаємо банки і закочує їх. Ну а далі все як завжди, перевертаємо і залишаємо під ковдрою остигати, потім переносимо в прохолодне місце на зберігання.

Таке варення виходить дуже смачне, а ягідки в ньому залишаються цілими і не розвалюються. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти