Варення з айви в аерогрилі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вашому будинку є аерогриль, то у вас більше немає необхідності варити варення на плиті, тому що ця техніка відмінно впорається з таким завданням, а поки аерогриль готує, ви можете відпочити.
Багато господині вже давно встигли обзавестися аерогрилях і я думаю, що вони жодного разу не пошкодували про це, ну а оскільки зараз саме час задуматися про заготовках, то я хочу вас порадувати, адже ви з легкістю можете приготувати варення з айви в аерогрилі в домашніх умовах. Як виявилося, заготовлювати фрукти і ягоди таким способом дуже зручно, аерогриль відмінно справляється з будь-яким варенням. Але з айви воно виходить особливо соковите і ароматне, це справжній смак дитинства, тому в нашому будинку жодна зима не проходить без такого ласощі. До речі, в аерогрилі ми будемо його готувати відразу в баночках, так що зі старими тазиками тепер покінчено, адже з цим простим рецептом варення з айви в аерогрилі все можна зробити легко і швидко.
1) Промиваємо айву під холодною водою, видаляємо з плодів серцевину і нарізаємо м'якоть на тонкі часточки.
2) У каструльку насипаємо цукор і змішуємо його з невеликою кількістю води, ставимо цю масу на вогонь і нагріваємо, помішуючи, до повного розчинення цукру.
3) Розливаємо гарячий сироп по банкам і викладаємо в них шматочки айви, ставимо банки на середню грати аерогрилю і накриваємо їх сітчастим Стімер. Встановлюємо температуру 150 градусів і варимо айву протягом 20 хвилин на високій швидкості.
4) Потім прикриваємо банки кришками, збільшуємо температуру до 205-235 градусів і готуємо варення ще півгодини на середній швидкості.
5) Після того як аерогриль закінчить роботу, почекаємо хвилин 5-10, а потім дістанемо банки і закатати їх. Після чого знову повернемо в вимкнений аерогриль і залишимо там до повного охолодження.
Таке варення виходить неймовірно смачне, і зберігається воно досить довго, так що ви зможете всю зиму насолоджуватися відмінним пригощанням. Смачного!
- Айва - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1-1, 5 склянки
1) Промиваємо айву під холодною водою, видаляємо з плодів серцевину і нарізаємо м'якоть на тонкі часточки.
2) У каструльку насипаємо цукор і змішуємо його з невеликою кількістю води, ставимо цю масу на вогонь і нагріваємо, помішуючи, до повного розчинення цукру.
3) Розливаємо гарячий сироп по банкам і викладаємо в них шматочки айви, ставимо банки на середню грати аерогрилю і накриваємо їх сітчастим Стімер. Встановлюємо температуру 150 градусів і варимо айву протягом 20 хвилин на високій швидкості.
4) Потім прикриваємо банки кришками, збільшуємо температуру до 205-235 градусів і готуємо варення ще півгодини на середній швидкості.
5) Після того як аерогриль закінчить роботу, почекаємо хвилин 5-10, а потім дістанемо банки і закатати їх. Після чого знову повернемо в вимкнений аерогриль і залишимо там до повного охолодження.
Таке варення виходить неймовірно смачне, і зберігається воно досить довго, так що ви зможете всю зиму насолоджуватися відмінним пригощанням. Смачного!