Рецепт Варення з айви в аерогрилі фото

Варення з айви в аерогрилі
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
Фрукти , Айва
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо у вашому будинку є аерогриль, то у вас більше немає необхідності варити варення на плиті, тому що ця техніка відмінно впорається з таким завданням, а поки аерогриль готує, ви можете відпочити.

Опис приготування:

Багато господині вже давно встигли обзавестися аерогрилях і я думаю, що вони жодного разу не пошкодували про це, ну а оскільки зараз саме час задуматися про заготовках, то я хочу вас порадувати, адже ви з легкістю можете приготувати варення з айви в аерогрилі в домашніх умовах. Як виявилося, заготовлювати фрукти і ягоди таким способом дуже зручно, аерогриль відмінно справляється з будь-яким варенням. Але з айви воно виходить особливо соковите і ароматне, це справжній смак дитинства, тому в нашому будинку жодна зима не проходить без такого ласощі. До речі, в аерогрилі ми будемо його готувати відразу в баночках, так що зі старими тазиками тепер покінчено, адже з цим простим рецептом варення з айви в аерогрилі все можна зробити легко і швидко.

1) Промиваємо айву під холодною водою, видаляємо з плодів серцевину і нарізаємо м'якоть на тонкі часточки.

2) У каструльку насипаємо цукор і змішуємо його з невеликою кількістю води, ставимо цю масу на вогонь і нагріваємо, помішуючи, до повного розчинення цукру.

3) Розливаємо гарячий сироп по банкам і викладаємо в них шматочки айви, ставимо банки на середню грати аерогрилю і накриваємо їх сітчастим Стімер. Встановлюємо температуру 150 градусів і варимо айву протягом 20 хвилин на високій швидкості.

4) Потім прикриваємо банки кришками, збільшуємо температуру до 205-235 градусів і готуємо варення ще півгодини на середній швидкості.

5) Після того як аерогриль закінчить роботу, почекаємо хвилин 5-10, а потім дістанемо банки і закатати їх. Після чого знову повернемо в вимкнений аерогриль і залишимо там до повного охолодження.

Таке варення виходить неймовірно смачне, і зберігається воно досить довго, так що ви зможете всю зиму насолоджуватися відмінним пригощанням. Смачного!


  • Айва - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 1-1, 5 склянки
Багато господині вже давно встигли обзавестися аерогрилях і я думаю, що вони жодного разу не пошкодували про це, ну а оскільки зараз саме час задуматися про заготовках, то я хочу вас порадувати, адже ви з легкістю можете приготувати варення з айви в аерогрилі в домашніх умовах. Як виявилося, заготовлювати фрукти і ягоди таким способом дуже зручно, аерогриль відмінно справляється з будь-яким варенням. Але з айви воно виходить особливо соковите і ароматне, це справжній смак дитинства, тому в нашому будинку жодна зима не проходить без такого ласощі. До речі, в аерогрилі ми будемо його готувати відразу в баночках, так що зі старими тазиками тепер покінчено, адже з цим простим рецептом варення з айви в аерогрилі все можна зробити легко і швидко.

1) Промиваємо айву під холодною водою, видаляємо з плодів серцевину і нарізаємо м'якоть на тонкі часточки.

2) У каструльку насипаємо цукор і змішуємо його з невеликою кількістю води, ставимо цю масу на вогонь і нагріваємо, помішуючи, до повного розчинення цукру.

3) Розливаємо гарячий сироп по банкам і викладаємо в них шматочки айви, ставимо банки на середню грати аерогрилю і накриваємо їх сітчастим Стімер. Встановлюємо температуру 150 градусів і варимо айву протягом 20 хвилин на високій швидкості.

4) Потім прикриваємо банки кришками, збільшуємо температуру до 205-235 градусів і готуємо варення ще півгодини на середній швидкості.

5) Після того як аерогриль закінчить роботу, почекаємо хвилин 5-10, а потім дістанемо банки і закатати їх. Після чого знову повернемо в вимкнений аерогриль і залишимо там до повного охолодження.

Таке варення виходить неймовірно смачне, і зберігається воно досить довго, так що ви зможете всю зиму насолоджуватися відмінним пригощанням. Смачного!

Схожі рецепти