Рецепт Варення з шишок фото

Варення з шишок
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Горіхи , Шипшина
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Сьогодні не часто зустрінеш людей, які варять варення із соснових шишок, а даремно! Варення з шишок прекрасно зміцнює імунітет, запобігаючи ослаблення організму особливо взимку. Рекомендую зварити!

Опис приготування:

Немає нічого складного в тому, щоб приготувати варення з шишок в домашніх умовах. Щоб розрахувати необхідну кількість цукру, залийте промиті шишки холодною водою, щоб покрити їх на 1-2 см. Скільки літрів води піде - стільки і потрібно цукру (1 L. Води = 1 кг. Цукру). Хай щастить!

  • Шишки соснові - За смаком
  • Цукор - За смаком(1 кг. Цукора 1 літр води)
  • Вода - За смаком
варення з шишок - фото крок 1
В першу чергу потрібно ретельно перебрати шишки. Промити, викинути зіпсовані. Засипаємо добірні шишки в глибоку каструлю і заливаємо холодною водою, щоб шишки вкрилися на 1-2 см.
варення з шишок - фото крок 2
Доводимо до кипіння, і засипаємо цукор. На кожен літр води - 1 кг. Цукру. Коли цукор розчиниться, знову доводимо варення до кипіння і продовжуємо томити на повільному вогні 1, 5-2 годину, не забуваючи видаляти піну.
варення з шишок - фото крок 3
Готовність варення перевіряється дуже легко. Шишки повинні стати напівпрозорим і придбати червонуватий відтінок. Розливаємо варення по стерилізованим банкам. Зберігаємо в холодильнику або в погребі. Смачного!

Схожі рецепти