Рецепт Варення з соснових шишок фото

Варення з соснових шишок
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Смородина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Заготовки, Варення

З кінця травня по червень в чистих зонах ми з дітьми збираємо соснові шишки. Варення з шишок виводить з організму вільні радикали, добре при бронхіті та астмі, зміцнює імунну систему.

Варення готується тільки з молоденьких шишок розміром від 2 до 4 см, не більше. Збирають їх у залежності від регіону з середини травня до початку червня. Потім шишки одеревеневают і варення зварити вже буде неможливо. Шишки цілком є ​​не варто, їх розрізають або розламують і виїдають солодку і смачну серединку. А сироп є відмінний протизастудним засобом, застосовують при ангіні та кашлі, дітям по 1 ч.Л в день, дорослим - по 1 ст.Л в день.

  • Соснові шишки - - За смаком (будь-яка кількість)
  • Цукор - 1 Склянка (на кожну склянку відвару)
варення з соснових шишок - фото крок 1
1. Підготуйте шишки, воду і цукор, гумові рукавички, інакше відмити руки буде складно від смоли. Шишки ретельно вимийте від мусорінок, хвої. Переберія, в варення використовуються тільки здорові плоди. Приблизно можу сказати, Що на 1 кг молоденьких шишок йде 2, 5 літра води, головне, щоб вода покривала шишки плюс 1 см.
варення з соснових шишок - фото крок 2
2. Складіть шишки в каструлю. Залийте водою, нехай покриваються шишки, плюс 1 см зверху. Доведіть до кипіння, варіть на повільному вогні 40 хвилин.
варення з соснових шишок - фото крок 3
3. Залиште шишки в відварі на 12 годин.
варення з соснових шишок - фото крок 4
4. Злийте весь відвар, шишки відставте поки. Відміряйте на кожну склянку відвару 1 склянка цукру.
варення з соснових шишок - фото крок 5
5. З'єднайте відвар і цукор. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння. Варіть 1.5 годин сироп, спочатку він буде темно-бурштиновий, а потім придбає червонуваті колір.
варення з соснових шишок - фото крок 6
6. Приблизно за 20 хвилин до кінця варіння, коли сироп майже готовий, поверніть шишки в каструлю і доварити варення.
варення з соснових шишок - фото крок 7
7. Розкладіть по банках і закатати. Зберігайте в прохолодному місці. Не обов'язково використовувати всі варені шишки, на півлітрову баночку зазвичай кладуть 8-10 штук.

Схожі рецепти