Варення із зелених соснових шишок
(покроковий рецепт з фото)
Любіть все незвичайне і оригінальне? Тоді я вам розповім, як приготувати варення з зелених соснових шишок! Дуже оригінальний десерт, який точно приємно здивує все, хто його спробує!
Перед вами класичний рецепт варення із зелених соснових шишок, яке дуже любили наші предки слов'яни. Дуже цікавий смак цього варення здивує навіть досвідчених гурманів! Крім незвичайного смаку, це варення вважається цілющим: коли болить горло, потрібно розжувати одну м'яку солодку шишку, і біль зніме як рукою!
- Шишки соснові - 1 кілограм (зелені, молоді, маленькі)
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 2 L (плюс ще один стакан)
- Сіль - 2 чайних ложки
1. Шишки промиємо і очистимо від всякого дрібного сміття. Складаємо їх в каструлю, заливаємо водою, яку ми попередньо кип'ятимо разом з сіллю, щоб сіль розчинилася. У сольовому розчині нехай шишки проведуть три години, це щоб черв'ячки і жучки, яких ви могли пропустити, спливли.
2. Тепер відцідити шишки, засипом їх цукром, і нехай постоять 12 годин.
3. Отриманий сироп ми зливаємо, а шишки заливаємо склянкою свіжої води і кип'ятимо на маленькому вогні 15-20 хвилин. Тепер отставляем каструлю в сторону приблизно на чотири години, поки повністю варення не охолоне. А тепер знову на маленькому вогні варимо вже півтори години до готовності.
4. От і все! Можна закрити баночку на зиму, а можна дочекатися цілковитого охолодження, потримати варення в холодильнику і потім подавати!