Варення із зелених груш
(покроковий рецепт з фото)
Буває так, що груші не встигли дозріти і впали з гілки. Пропоную вам рецепт, як приготувати варення з зелених груш. Скибочки груш не розварюються, залишаються цілими і прозорими.
Спочатку скибочки груш проварюються в воді, потім в цукровому сиропі. Варення даємо охолонути, ще раз доводимо до кипіння, варимо 30 хвилин. Повторюємо процедуру до тих пір, поки груші не стануть прозорими. Подробиці дивіться в покроковому рецепті.
- Груша - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 200 мілілітрів
1. Підготуйте всі інгредієнти. Груші вимийте.
2. Розріжте їх на часточки, насіннєві коробочки видаліть. Нарізані фрукти помістіть в каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння, provara 5 хвилин. Дайте охолонути, злийте відвар. У відвар додайте цукор, зваріть сироп. Додайте груші, доведіть до кипіння, варіть протягом 30 хвилин.
3. Дайте варенню охолонути. Знову доведіть до кипіння, варіть протягом 15-20 хвилин. При необхідності повторіть процедуру. Скибочки груш повинні стати прозорими, але не розваритися. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, закатати кришками. Зберігайте в темному і прохолодному місці.
4. Смачного!