Варення із зелених персиків
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви з якоїсь випадковості придбали недоспелий зелені персики, не турбуйтеся! З них можна приготувати варення, яке нічим не поступаються будь-якого іншого.
Як приготувати варення з зелених персиків в домашніх умовах? Не турбуйтеся, насправді все дуже просто, варення виходить смачним і ароматним, з легкої, ледь відчутною кислинкою. Заздалегідь подбайте про баночках, в яких буде зберігатися варення. Його можна зберігати в холодильнику або коморі. Хай щастить!
- Персики - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
Персики ретельно миємо під холодною водою, зрізаємо шкіру (якщо погано видаляється - під окріп). Нарізаємо часточками, кісточки видаляємо. Засипаємо персики цукром і залишаємо так на 6-8 годин, щоб вони пустили сік.
З плином часу поставте ємність з персиками на вогонь, прокип'ятіть і остудіть. Через 10 годин доводимо варення до готовності, варимо протягом 25-30 хвилин. Готове варення розлийте по стерилізованим баночках, закрийте кришками і переверніть до повного охолодження.
Смачного!